AK Partili Miroğlu Açıklaması 'Kürtler Recep Tayyip Erdoğan'ın Arkasında Duracaktır'

İzmir’de Anayasa Değişikliği Bilgilendirme Konferansı’na katılan AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, "1916 yılında Kürtler nasıl Atatürk’ün arkasında durduysa, 2017 yılında da Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında duracaktır" dedi.

AK Partili Miroğlu Açıklaması 'Kürtler Recep Tayyip Erdoğan'ın Arkasında Duracaktır'
AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, İzmir Mardinliler Vakfı ve İzmir Mardinliler Federasyonun düzenlediği ’Anayasa Değişikliği Bilgilendirme Konferansı’na konuk oldu. Karabağlar Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen konferansa Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, Karabağlar AK Parti İlçe Başkanı Kazım Erten’de katıldı.

Milletvekili Miroğlu, mevcut sistemden en fazla zarar görenlerin başında Kürtlerin geldiğini söyledi.

Doğu ve Güneydoğu’da referandum çalışmaları sürdürdükleri sırada kendilerine sürekli ’Evet çıkarsa Kürtler ne kazanacak?’ sorusunun sorulduğunu dile getiren Miroğlu, "Arkadaşlar, buradan da söylüyorum; Türkiye’nin kazandığı yerde Kürtler de kazanacaktır. Bu sistem değişikliğiyle inanın Türkiye kazanacaktır" dedi.

Konuşmasına Kürt kökenli vatandaşların 1916 yılında Atatürk’ün arkasında durduğunu hatırlatarak devam eden Miroğlu, ’’2017 yılında da Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında duracaktır’’ dedi.

Bölge de hayır kampanyası yürütenlerin referandumda ’Hayır’ çıkması halinde çözüm masasının tekrar kurulacağı yönünde beklentileri olduğunu ifade eden Orhan Miroğlu, "Bunlara en iyi cevabı Diyarbakır konuşmasında Cumhurbaşkanımız vermiştir. Elimizdeki en güçlü silah birliğimizdir, bu birliğimizi koruyalım" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA