AK Parti'li Yılmaz Açıklaması 'Sistemi Düzgün Yapalım Ki, Kim Gelirse Gelsin İstikrar Olsun'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumuna ilişkin, “Şimdi istikrar kişiye bağlı olmasın, sistemden kaynaklanan bir istikrar olsun. Sistemi düzgün yapalım ki, kim gelirse gelsin istikrar olsun” dedi.

AK Parti'li Yılmaz Açıklaması 'Sistemi Düzgün Yapalım Ki, Kim Gelirse Gelsin İstikrar Olsun'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl’ün merkez Sancak beldesini ziyarette yaptığı konuşmada, 16 Nisan’da partilerin değil, sistemin oylanacağını söyledi.

16 Nisan’da adayların yarışmayacağını belirten Yılmaz, “16 Nisan’da adaylar veya partiler yarışmayacak. Bu bir genel seçim değil, yerel seçim de değil. 16 Nisan’da bir yönetim sistemini oylayacağız. Şuna karar vereceğiz, 12 Eylül’de kurulan, askeri yönetimden sonra yapılan mevcut yönetim sistem mi devam etsin, yoksa yeni bir yönetim sistemi mi olsun” dedi.

Mevcut sistemin birçok arızası olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Birçok sıkıntısı olan bir sistemdir. Türkiye’ye, bütün bölgelerimize birçok ekonomi ve siyasi krizler üretmiş bir yapıdır. Bu millet, bu sistemden çok çekti. Mevcut sistem yasaklar getirdi, bu mevcut sistem müdahaleler getirdi. En son 15 Temmuz’u getirdi. Bunu mevcut sistemde yaşadık. Ondan önce 27 Nisan, ondan sonra 28 Şubat var, 2001 ekonomik krizi var. Bu sistem sürekli bir şekilde ekonomik ve siyasi kriz üreten bir sistemdir. Artık eskimiş bir sistem, biz buna 82 veya 60 model araba diyoruz. Kaptanımız iyi çok şükür ama arabada iş yok. Arabanın artık modeli eskimiş, şanzıman dağıtmış, kaportası eskimiş bu arabayı değiştirelim diyoruz" dedi.

Son 14 yılda çok hizmet yapıldığını da belirten Yılmaz, “Bu hizmetler sistem sayesinde değil, iyi bir liderimiz geldi, güçlü bir parti oldu, istikrar oldu, yasaklar kalktı, demokraside standartlar yükseldi, ekonomide çok büyük başarılar elde edildi. Sosyal politikalarda, fakir fukaraya birçok imkanlar oluşturuldu. Dış dünyada daha itibarlı hale geldik son 14 yılda. Bu kadar hizmet güven ve istikrar veren bir yönetimle, bir liderle yapıldı. Ama bu lider ve parti geçici, insana ve partiye bağlı bir istikrar oldu. İnsan, lidere ve partiye bağlı bir hizmet oldu. Şimdi diyoruz ki bu artık kişiye bağlı olmasın, sistemden kaynaklanan bir istikrar olsun. Sistemi düzgün yapalım ki, kim gelirse gelsin istikrar olsun” diye konuştu.

Tek adam tartışmalarına da değinen Yılmaz, "Bizim ortaya koyduğumuz model, tek adam modeli değildir. Bizimki şu anda halkımızın oylayacağı demokratik bir seçimdir. O seçimin sonucunda milyonlarla insanın oyuyla, rekabetçi bir seçimle bir kişinin belli bir süreyle iktidara gelmesidir ve o süresi bittiğinde halka hesap vermesidir. Bu tek adam rejimi olur mu. Seçimin olduğu yerde, rekabetin olduğu yerde tek adam rejimi olur mu Allah aşkına” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA