AK Parti'li Tayyar Açıklaması 'Suriyelilere Bin 400 TL Maaş Verildiğini İspat Etsinler 24 Saat İçinde İstifa Ederim'

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Suriyelilere maaş ödendiği iddialarına ilişkin, “Suriyelilere bin 400 TL maaş verildiğini ispat etsinler, 24 saat içinde istifa ederim” dedi.

AK Parti'li Tayyar Açıklaması 'Suriyelilere Bin 400 TL Maaş Verildiğini İspat Etsinler 24 Saat İçinde İstifa Ederim'
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar referandum çalışmaları kapsamında Şahinbey İlçe Başkanı Hakan Kurt ile birlikte Balıklı Parkı’nda ‘evet’ çadırını ziyaret etti. Vatandaşlara yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı sistemini anlatan Tayyar, Suriyelilere maaş verildiği iddiasını eleştirdi.

Tayyar, “Muhalefet bu bölgedeki Suriyeli nüfusundan yararlanarak siyasi rant peşindedir. Suriyeliler üzerinden yalan yanlış bilgilerle, halkın kafasını karıştırıyorlar. Diyorlar ki; Suriyelilere bin 400 TL maaş ödeniyor. Şunu açıkça söylüyorum. Eğer Suriyelilere bin 400 maaş iddiasını ispatlasınlar, ben 24 saat içinde vekillik görevimi bırakırım. Bunlar tamamen yalan bilgilerdir. Biz hiçbir Suriyeliye bin 400 TL maaş ödemiyoruz. Sadece kampta kalanlara 100 TL’lik ihtiyaç kartı veriyoruz. Bunların sayısı da 35 bindir. Herhangi bir Suriyeliye bu şekilde bin 400 TL maaş bağlandığına dair ufacık bir belge getirin ben 24 saat içerisinde vekilliği bırakırım. Bu tür iddialar tamamen halkın kafasının karışması için bilinçli bir şekilde yapılan yalan bilgilerdir. Aynı şekilde sınavsız üniversitede tamamen yalandır. Biz hiçbir Suriyeliyi sınavsız üniversiteye almıyoruz. Sadece yatay geçişle girebilirler” diye konuştu.

Tayyar daha sonra Balıklı esnafını gezerek referanduma evet desteği istedi.
Kaynak: İHA