Yozgat'ta Necip Fazıl'ın Şiirleri Seslendirildi

Valilik öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen '16 Ses 16 Şiir' Programında, Necip Fazıl Kısakürek'in şiirleri seslendirildi.

Büyük Sinema Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen şiir dinletisinde, il merkezi ve ilçelerde görev yapan öğretmenler, Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi müzik grubunun fon müziği eşliğinde Necip Fazıl'ın 16 şiirini okudu.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, yaptığı konuşmada, bu yılı Yozgat'ta 'Necip Fazıl Yılı' olarak belirlediklerini hatırlattı.

Yıl içerisinde Necip Fazıl'la ilgili çeşitli etkinlik ve programlar yaptıklarını ve daha da yapacaklarını dile getiren Yurtnaç, onun örnek bir insan olduğunu ifade etti.

Necip Fazıl'ın iyi anlaşılması gerekliliğine dikkati çeken Yurtnaç, şunları söyledi:

'Mutlaka hepimizin hafızalarında üstadın birkaç mısraları var. Bunu gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevi. Bundan sonra her sene bir fikir adamını Yozgat’ta o yılın etkinliği olarak devam ettireceğiz. Önümüzdeki eğitim öğretim yılı için üstadın şiirlerinin bulunduğu bir CD hazırlayacağız ve bu şiirleri taşımalı eğitim gören öğrencilerimiz okullarına giderken servislerinde dinleyecek. Bunlar küçük ama millete yön veren dokunuşlar.'

Vali Yurtnaç, şiir dinletisini hazırlayan ekibe ve katılan vatandaşlara teşekkür ederek, Necip Fazıl Kısakürek'i bir kez daha rahmet ve minnetle andıklarını sözlerine ekledi.

Daha sonra Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan Necip Fazıl Resim Sergisi gezildi.

Kaynak: AA