Yozgat'ta Halep İçin Un Kampanyası Başladı

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında açıklamalarda bulunan Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik, Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde Yozgat’ta Halep için un kampanyası başlatıldığını söyledi.

Yozgat'ta Halep İçin Un Kampanyası Başladı
Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik, 17-22 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Yozgat’ta görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik, Kutlu Doğum Haftası’nın bu yıl 17-22 Nisan’da gerçekleştirileceğini söyleyerek İl Müftülüğü olarak Yozgat’ta düzenleyecekleri programlar hakkında bilgi verdi. Etkinliklerin 5 ana programda gerçekleştirileceğini söyleyen Sezik, ilk programın 17 Nisan Pazartesi günü Büyük Sinema Salonu’nda ‘Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’ konulu konferansla başlayacağını söyledi.

Etkinlik kapsamında hafızlar tarafından Kuran-ı Kerim ziyafeti verileceğini aktaran Sezik, kadınlara, gençlere, çocuklara yönelik birçok etkinliğin Kutlu Doğum Haftası içerisinde gerçekleştirileceğini dile getirdi. Ocak ayında Yozgat Müftülüğüne atanan Sezik, göreve başladığı günden itibaren İl Müftülüğü olarak gerçekleştirdikleri faaliyetlerden de bahsetti.

Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde ‘Halep’te İnsanlık Ölmesin’ kampanyası kapsamında Halep’teki Müslümanlar için Yozgat genelinde un yardımı başlattıklarını da hatırlatan Sezik, makbuz karşılığında nakdi yardımları kabul edeceklerini söyledi.

Halep için un yardımlarının 20 Nisan’a kadar devam edeceğini söyleyen Sezik, Yozgat’ta hedeflerinin 7 tır dolusu un olduğunu, toplanan yardımların ise Cumhuriyet Meydanından Halep’e gönderileceğini ifade etti.

Kaynak: İHA