Yemen'deki Olaylar

Taiz'de hükümet güçleri ile Husiler ve Salih yanlıları arasında çıkan çatışmalarda 2'si asker 15 kişi öldü Yemen'deki BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Direktörü Huri: 'Görgü tanıklarından, Muha'da halkın yüzde 70'inin evlerine döndüğü haberini aldım'.

Yemen'in Taiz ilinde hükümet güçleri ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları arasında çıkan çatışmalarda 2'si asker, 15 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Taiz'deki 17. Piyade Tugayı operasyonlarından sorumlu Tuğgeneral Abduh Hamud es-Sagir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ordu birliklerinin, Taiz'in kuzeybatısında yer alan Radar ve El-Kari tepeleri ile El-Hamsin caddesinin bir bölümünü Husiler ve Salih yanlılarından geri aldığını belirtti.

Bugünkü çatışmalarda 2'si asker 13'ü militan olmak üzere 15 kişinin hayatını kaybettiği, 6'sı asker çok sayıda kişinin yaralandığını söyleyen Sagir, taraflar arasındaki çatışmaların devam ettiğini belirtti.

- Muha ilçesinde halkın yüzde 70'i evlerine geri döndü

Öte yandan Yemen'deki BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Direktörü George Huri, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Taiz iline bağlı El-Muha ilçesinde hayatın normale döndüğüne işaret ederek, 'Görgü tanıklarından, Muha'da halkın yüzde 70'inin evlerine döndüğü haberini aldım.' ifadesini kullandı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyonun destek verdiği Yemen ordusu, Kızıldeniz sahil bölgesindeki stratejik Zubab ve Muha limanlarını 23 Ocak'ta Husilerden geri almıştı.

Yıllardır siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ile meşru hükümet güçleri arasındaki çatışmalar, ülke genelinde farklı bölgelerde devam ediyor. Husiler ile Salih yanlıları, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana'nın denetimini elinde bulunduruyor.
Kaynak: AA