Terziliği Kayınvalidesinden Öğrendi

Evlendikten sonra Turgutlu'ya yerleşen Belgin Seyrekbasan (24), terzi olan kayınvalidesinin yanında pantolon paçası yaparak başladığı terzilik mesleğinde, diktiği elbiseleri ihraç etmeye başladı.

Seyrekbasan, AA muhabirine yaptığı açıklamasında terzi olan kayınvalidesi Serpil Seyrekbasan'ın dükkanında boş vakitlerini geçirmek için pantolon paçası yaparak mesleğe adım attığını söyledi.

Zaman içerisinde kına elbisesi, efe kıyafetleri ve yöresel kıyafetlere merak saldığını kaydeden Seyrekbasan, dikmeye başladığını sonra sosyal medya hesabından yaptığı işleri teşhir ederek satmaya başladığını söyledi.

- Bindallılar ilgi görüyor

Severek yaptığı işinde sosyal medya desteği ile gelen taleplere göre seri üretime geçtiğini belirten Seyrekbasan şunları söyledi:

'Yapmış olduğum işlerimi sosyal medya hesabımdan da paylaşınca yurt içi ve yurt dışından talepler gelmeye başladı. Şu an düğünler için gelinlere bindallı kiralıyor ve satıyoruz. Yurt dışında birçok ülkeye bindallı ve efe kıyafetleri yolluyoruz.

Vatandaşlarımız bulundukları ülkelerde örf ve adetlerimize uygun düğünler yaparken, bize verdikleri siparişlere uygun kıyafetler sipariş veriyorlar. Siparişleri yaparak gönderiyoruz. Hedeflerimi daha yüksek tutup, gelinlik sektörüne de girmeyi düşünüyorum.'

Kaynak: AA