Tarsus'ta Kan Bağışı Kampanyası

Tüm İşçi Emekliler Dul ve Yetimleri Derneği Tarsus Şubesi ve Türk Kızılayı İçel Kan Bağışı Merkezi işbirliği ile gerçekleşen kan bağışı kampanyasına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Atatürk Caddesi Yarenlik Alanı'nda kurulan kan bağışı standına, Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimler Derneği Tarsus Şubesi yönetici ve üyeleri, AK Parti İçel Milletvekili Ali Cumhur Taşkın ve AK Parti Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tüm İşçi Emekliler Dul ve Yetimleri Derneği Tarsus Şube Başkanı Mehmet Bülent Gözener, yaptığı açıklamada, herkesi kan bağışı kampanyasına destek vermeye davet etti.

Yarenlik alanında kurulan kan bağışı çadırında vatandaşları kan vermenin faydaları konusunda bilgilendiren Gözener, şöyle konuştu:

'Kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımı canlı tutulur. Verilen kanın yerine, anında vücuttan genç hücreler dolaşımına katıldığı için, bağışçı daha dinç ve canlı olur. Kandaki yüksek yağ oranı düşer. Kan bağışı kalp krizi ihtimalini yüzde 90 azaltır. Kan bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur.'

Kaynak: AA