SINIRSIZLAR kütüphanesiz okul bırakmayacak

SINIRSIZLAR, sosyal medyada bir araya gelen ihtiyacı olan okullarda resmi izin alarak kütüphaneler kuran gönüllü bir gruptur.

SINIRSIZLAR kütüphanesiz okul bırakmayacak
SINIRSIZLAR kütüphanesiz okul bırakmayacak
Ülkemizin bir kesimi bazı imkânlardan yoksun, şartlar hiç de uygun değil, eğitim sisteminde eşitsizlik var. Ama zaman bu gerekçelerle ağlanma zamanı değil, tarihi omuz omuza, birlik beraberlik içinde kazanımlarla dolu halkımızın el ele verip sorunları birlikte çözmek için mücadele etme zamanıdır.

Cehalet korkulması gereken olgu! Ancak biz korkularımız ile yüzleşerek, mücadele ediyoruz. Biliyoruz ki korku zihnimizi esir aldığında özgür ve mutlu insanlar olamayız. Korkularla yaşamaktan ziyade onlarla yüzleşerek, hayatımızdan fedakârlık ederek mücadele etmeyi birlikte öğrendik. Biliyoruz ki biz birlikteyken SINIRSIZ ruhumuz bize yol gösteriyor.
2 yıla yakın bir zamandır gönüllülük esasıyla bir araya gelmiş vicdan sahibi kişilerden oluşan SINIRSIZLAR Ekibi güzel Vatan'ımızın her köşesinden gelen yardım taleplerine kulak vererek çocuklarımız için 35.000 kitap ile 30 Okulumuza Kütüphane kurduk.

Kimdir SINIRSIZLAR ?
Önceliği İnsan olan, insana dokunabilmenin büyüsünü keşfetmiş bireylerin bir arada olduğu, sadece Sosyal Medya üzerinden bir araya gelen Gönüllü Grubuz. 2 yıl önce tamamen gönüllülük esasıyla bir araya gelen vicdan sahibi kişilerden oluşan SINIRSIZLAR Ekibi güzel Vatan'ımızın her köşesinden gelen yardım taleplerine kulak veriyor, çocuklarımız için Kitap Topluyoruz. Politik düşünce, dil, din, ırk, cinsiyet gibi hiçbir ayrım gözetmeden, nerede olursa olsun ihtiyacı olan tüm çocuklara gerekli olan insani yardımı gönüllülerimiz ile ulaştırıyoruz. “Oluşumumuz partiler üstü, çünkü vicdanın partisi olmaz.”

ANAYASAMIZ İSE KESİNLİKLE PARA TOPLAMIYORUZ

Evet, biz bu kadar çalışmayı asla para toplamadan yürüttük. Özetle biz hiçbir siyasi parti, dernek vb değiliz. Biz tamamen amatör ama heyecanla bir araya gelen asla para toplamayan, çocukların eşit eğitim hakkına sahip olması gerektiğini düşünen, gelecek neslin daha bilinçli olması için hayatta yeni çınar ağaçları olmaya aday tohumlara su ve güneş olmaya çalışan Gönüllü grubuz.

İşleyiş Nasıl sürüyor SINIRSIZLARDA?
Kütüphane ihtiyacı olan okullardaki öğretmen veya okul idaresi bizimle irtibata geçtiği an çalışmalar başlıyor.
Bize ulaşan ilgili okul Müdürü veya Öğretmenimiz; İlçe Milli Eğitimden dilekçe ile yardım talebi onayı alıyorlar, akabinde Sosyal Medya Hesaplarımızdan Kampanya Duyurusu yapıyoruz. Sosyal Medya müthiş bir dayanışma platformu, takipçilerimizin hızlı ve gösteriyor, konuya o kadar hassas yaklaşıyor ki, beklediğimizden de hızlı gelişmeler oluyor. Okullarımızda hızlı kütüphane kuruluyor.

Sadece Kütüphane kurmuyor, okulun kırtasiye ihtiyaçları, kış mevsiminin sert geçtiği ve yoksulluğun olduğu bölgelerde ihtiyaç halinde Mont, Bot, Kıyafet, Atkı- Eldiven takımlarını çocuklara ulaştırıyoruz. Sınırsızlar olarak dikkat ettiğimiz en önemli hususlardan biri gönderilen kitapların kesinlikle MEB Onaylı kitaplar olması. Yasaklı yayınların listesini sık sık takipçilerimize duyuruyoruz. Azami özen göstermelerini önemle rica ediyoruz, sağ olsunlar Gönüllü dostlarımız bu konuda epey dikkatli ve özenli yaklaşıyorlar.

Öyle ki kıyafetler 2. El dahi olsa temiz ütülü ve nizamlı koliye konulup gönderiliyor. Öğretmenlerimiz öyle vefakâr ki, asla göz ardı edilmeyecek emekler var buralarda. Sessiz çoğunluktur bu iyi insanlar. Unuttuğumuz değerleri azmi ve özveriyi bir kez daha hatırlatıyorlar. Bizler bu çağrıya sessiz kalamayız asla. Emin olun onları gördükçe umutlarımız artıyor, daha bir özveride bulunmaya gayret ediyoruz. Tüm çabamız öğretmenlerimizin gayretine destek vermek, çocuklarımızı aydınlık yarınlara taşıyacak yürekli melekler onlar.

Bizler sadece köprüyüz. Burada seslerini duyurmaya çalışıyoruz. Kitap ta lazım elbet. Kırtasiye de. Ama çocukların hayaline gök kuşağı da olalım istedik. Ne de olsa hayali olmayan çocuk olmamalı memleketimizde.

Burada Okullarımızın bağlı bulundukları İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz desteği olmasaydı biz o Çocuklara ulaşamazdık.
Okullara kütüphane kurmakla kalmayıp, çocuklarımıza kıyafet, kırtasiye malzemesi, okul gereçleri, hatta oyuncak bile temin ettik. İşte, o gün anladık ki ülkemizin insanları yardım etmeye çok istekli ve tek ihtiyaçları takip edebilecekleri bir oluşum olmuşuz. Gurur duymakla beraber heyecanımız kat kat artıyor. SINIRSIZLAR Takımı olarak Okullarda Kütüphane kurulumu dışında da bir çok etkinliklerimiz oldu. Aşağıda aklımıza gelenleri bilginize sunuyoruz.

ETKİNLİKLERİMİZ.
30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesi ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Ve Şehitler Derneği ile Gazi ve Şehit çocuklarına destek verildi. 30 Ağustos Zafer bayramında Şehit ve Gazi çocuklarımıza bayram sevinci yaşatmak için Türkiye Harp Malülü Gaziler Ve Şehitler Derneği ile irtibata geçtik. Kampanyayı hazırlayıp duyurularımızı yaptığımızda bizleri bile şaşkına çeviren müthiş destek geldi. Takipçilerimiz Çalışma kapsamında Gazi ve Şehit çocuklarımız için kıyafet, kırtasiye malzemeleri, oyuncak ve kitap toplayarak bayram da hediye olarak ulaştırıldı.
Şehit çocuklarımıza Burs Bulduk. Şehit ve Gazi derneğindeki kampanya sonrasında 2 çocuğumuza Eğitim Bursu sağlandı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutladık.
Cumhuriyetimizin ilan edildiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında bir dilek de sen tut kampanyası gerçekleştirdik. Gönüllü takipçilerimizin desteği ile …… okula dilek fenerleri gönderildi. Hepimiz çocuklarımızın Dilek fenerlerini yaktıkça gözlerdeki umudu yaşadık.
Ramazan Bayramı Bayramlık Hediyeleri gönderildi.
Bayram Çocukların mutlu edildiği önemli günlerdir dedik ve kısa zamanda duyurular yaptık. Yine bizi yalnız bırakmayan gönüllü takipçilerimizle 1.000 çocuğun yüzünde sevinci mutluluğunu paylaştık.
Müzik Okulu Kuruyoruz. Van Çaldıran Anıttepe Ortaokulunda Müzik öğretmeninin yetenekli 2 öğrencisinin ailelerinden izin alarak sanat okuluna hazırlamak istedi, ancak ekipman eksikliği vardi, bizde bu çağrısı ile müzik odası oluşturmaya devam ediyoruz, eksikliklerimiz var hala ama zamanla enstrumanları tamamlayıp ayrıca kütüphanesi de kuracağız, okul çok heyecanlı, müdür yıllardır bu okulda böyle sesler duymamıştık, çok güzel olacak diyor :)
Yürüme engelli ilkokul öğrencisine tekerlekli sandalye sağladık. Belki doğunun iklim ve yaşam şartları ile sandalyeyi dışarıda kullanamayacak ama en azından okulda arkadaşlarıyla sınıfının dışında sosyalleşebilecek. Öğretmeni sandalyeyi görünce öğrencinin gözlerindeki ışığı size anlatamayız diye mesaj attı bize, anlatmasa bile km lerce uzaktan güzel çocuğumuzun gülen gözlerinde o ışığı gördük, inanın hayatın anlamı o çocuğun gözlerindeydi.
İşitme engelli küçük kızımıza işitme cihazı ulaştırdık, uzun zamandır sessiz olan kızımız artık seslerle kelimelerle hayatı anlamlandırıyor, annesi çok mutlu olduğunu söyledi.
23 Nisan kampanyası ile sınıf süslemeleri bayraklar hediyeler ile 5.000 çocuğumuza ulaştık. Türk Bayrağı ve bayram süsleri gönderildi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının coşkusunu birlikte yaşadık. Ağrıda bile bayram coşkusuyla İzmir Marşı söylendi. Sarıkamış Şehitlerini anmak için Kars' da bir okulumuza Vicdanınız Üşümüyor mu kampanyası ile yüzlerce çocuğumuza kışlık kıyafet ve bot gönderildi.
Sadece bu da değil burada yazamadığımız bir çok örnekler var. Okulların Fen dersinde kullansınlar diye Mikroskop gönderilmesi, Okulda Spor malzemeleri odası oluşturarak bahçede çocukların faaliyetlerde bulunmasının sağlanması, Coğrafya derslerinde uygulamalı anlatım için harita gönderilmesi gibi branş derslerin ihtiyaçları da yine Sınırsızlar ruhunu bilen gönüllülerimiz vasıtası ile çocuklarımıza ulaştırıldı.
Sınırsızlar ile bir olalım Kampanyası ile CAMİ ve CEMEVİ nde kütüphane açtık; çocuklarımıza bir olmanın , birlik olmanın gücünü gösterdik. Tokatta bir okulun boya malzemeleri karşılandı, yatılı okulun kız öğrencilerinin kullandığı yurdun WC leri yenilendi. Ayrıca bu günlerde ise Filli Boya bizimle ortak proje gerçekleştiriyor, listemizdeki izinli ve tahrip olmuş okullara boya göndermeye de başladı. Gördük ki unuttuğumuz değerlerimiz, duygularımızı burada hatırladık. Öyle ki tanımadığınız ve asla da tanımayacağınız, karşılık beklemediğiniz ve asla da karşılığını kişisel almayacağınız kişilere yardım etmek, çocukların hayallerine dokunmak, onlara hayatta hiç tanımadığın insana da iyilik yapılabileceğini öğretmek, bunlar unuttuğumuz insani özel duygularmış. Özlemişiz.
Tek derdimiz çocuklar ve bir hedefle çıktık yola : ' Kitap İstiyorum ' diyen son çocuğa da değene kadar elimiz vazgeçmeyeceğiz çalışmaktan. En son 30. Kütüphanemiz sevgili Kıraç'in Beyrut Performansinda verdigi konseriyle gelen kitaplarla tamamlandı. Her kütüphane ortalama 1.100 adet kitap ile kuruluyor. Yaklaşık 35.000 adet kitap toplandı. Test kitapları hariç.
Sıradaki okulumuz Muğla da 31.kütüphane duyurusunda başlayacağız yakında. Daha çok okul parmak uçlarımız ile dokunmamız gereken çok çocuğumuz var.
Sırada dediğimiz gibi 12 okulumuz var izinli ve 25 e yakın okul izin almak için çalışmalar yapıyor.
Bu arada sanat dünyasından destekler de geldi.

BEYRUT PERFORMANS
Şengül Hanim ve Tarkan Bey sagolsunlar bizlere çok destek veriyorlar. Kurtalan Ekspres konserine Kitap / Bilet kampanyası, 15 Mart Çarşamba günü Bahadır Tatlıöz konseri ve18 Mart Cumartesi Kıraç ve Yaşar konserleriyle Sosyal Medyada harika dönüşler oldu.

KATS SAHNE

İşletme Sahibi Menekşe Hanım, değerli tiyatro sanatçımız Sayın Onur Senay ve Cemal Hünal sahneledikleri Patron oyunuyla 2 gün boyunca Sınırsızlar için kitap bilet kampanyasıyla bizlere destek verdiler. KATS Sahnesi Menekşe Hanim sagolsun öyle güzel yürekle karşıladılar ki bizleri. Sanki hep birlikteymişiz gibi. Beyrut Performans ve Kats Sahne ye öyle minnettarız ki. Çocuklarımıza verdikleri destek çok büyük.