Simav'da Muhtarlar Toplantısı

Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, ilçe merkezi ile belde ve köy muhtarlarıyla asayiş konulu bir toplantı gerçekleştirdi.

Simav'da Muhtarlar Toplantısı
Çitgöl Kaplıca Tesislerinde Kaymakam Türker Çağatay Halim’in başkanlığında yapılan yemekli toplantıya, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Sayit Bayramoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Aytaç Ayhan, Özel İdare Müdürü Recep Yalçın ve AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı ile mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Toplantıda konuşan Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, her ay düzenli olarak yapılan muhtarlar toplantılarının faydalarını gördüklerini ifade etti.

Özellikle asayiş hususunda bilgi paylaşımının önemine değinen halim “ Simav tüm köyleriyle ve mahalleleriyle kaynaşacak, Büyük Şehir hazırlıklarımızı yapacağız. Bu günkü konumuz asayiş ve güvenlik olunca, bazı rakamları paylaşacağım. Geçen yıl polis sorumluluk alanındaki yapılan uygulamalarda iki adet ruhsatsız tabanca, üç adet ruhsatsız av tüfeği, 50 adet fişek, 8 adet kesici ve delici alet, 98 gram esrar, 126 adet uyuşturucu hap ve 57 adet kaçak telefon ele geçirilmiştir. Bunlar Türkiye ortalamasının altında olan rakamlardır. Trafik güvenliğini sağlamak amacıyla, yıl boyunca polis bölgesinde 10 bin 945 araç sorgulandı, hakkında yakalama kararı bulunan araç yakalandı, 485 tane araç trafikten men edildi, 53 tane alkollü sürücü adli makamlara sevk edildi. 2 bin 30 adet trafik para cezası yazıldı. Jandarma bölgesinde ise 2 adet ruhsatsız tabanca, bir adet ruhsatsız av tüfeği, 17 adet kesici ve delici alet, 2 bin 119 gram esrar, bin 640 kök kenevir, 199 kök haşhaş, 367 adet kaçak sigara, 24 adet dinamit lokumu, 2 adet fünye, bir adet jeneratör ele geçirildi. 17 bin 689 şahsın sorgulaması yapıldı, 88 şahıs yakalandı bunlardan 24’ü tutuklanarak cezaevine sevk edildi. Trafikte ise 14 bin 975 araç sorgulandı, yakalama kararı bulunan 98 araç yakalandı, 255 araç trafikten men edildi, 45 alkollü sürücü adli makama sevk edildi, bin 100 adet trafik para cezası uygulandı. Bu yıl da İçişleri Bakanımızın talimatıyla devam edecek “ dedi.

Muhtarlarla bölgelerindeki sıkıntı ve sorunları görüşerek değerlendirdiklerini ifade eden kaymakam Halim, Kaymakam Halim, “ Halkın sıkıntı ve sorunlarını en yakından bilen ve takip eden siz muhtarlarımızla bir araya gelmek bizim için çok önemlidir. Görüş alış verişinde bulunarak yaptığımız hizmetlerin tamamı yerini bulmuştur” diyerek sözü AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı’ya bıraktı. Kütahya AK Parti Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, 7’incisi yapılacak olan 16 Nisan’daki referandumda muhtarların halkı bilgilendirmesi gerektiğini ifade etti.

Nazlı, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi son derece önemlidir. Bu topraklardaki insanların yüzü gülse, kendine gelse, üretmeye başlasa, kendi sanayisini ortaya koymaya başlasa birileri hemen rahatsız oluyor. Bu memlekette yüzde 50 ile iktidara gelen rahmetli Adnan Menderes’i, darbeyle idamla yargıladılar. Bizler hizmet ve yatırımlara devam ediyoruz. Geçen yıl Köydes kapsamında, en fazla yatırım payı Simav’a ayrıldı, Toplamda 6 buçuk milyon lira Simav’a gönderildi. Simav’ı yatırım ve hizmetlerle donatmaya devam ediyoruz. Simav-Abide arası duble yolun bu yıl 15 kilometresini, geri kalan kısmını da önümüzdeki yıl yapacağız. Bu yol daha sonra Simav-Sındırgı arası ile tamamlanacak” dedi.

(MEİ-EFE)
Kaynak: İHA