Serik'te İleri Ve Güvenli Sürüş Teknikleri Eğitimi

Serik ilçesinde, ART Moto Akademi tarafından ileri ve güvenli sürüş teknikleri eğitim programı düzenlendi.

Advanced Riding & Trainin ve Serik Motor Sporları Kulübü işbirliğiyle Serik Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen eğitimde Art Moto Akademi eğitmeni Zekeriya Eroğlu, motosiklette güvenlik, görüş, pozisyon, viraj alma, frenleme, sollama ve şehir içi sürüşü hakkında bilgiler verdi.

Eroğlu, 'Amacımız Türkiye’deki motosiklet kazalarını azaltmak. Biz bunu misyon edindik.' dedi.

Motosiklet kazalarının tek taraflı düşünülemeyeceğine dikkat çeken Eroğlu, şöyle konuştu:

'Etrafımızda dönen onlarca risk var. Tabiki bunların hepsini bitiremeyiz ama elimizden geldiğince bunları minimize ederek motosiklet kullanmaya çalışıyoruz. Bizim uyguladığımız tekniklerle hem kendi can güvenliğimiz hem de trafiği kullanan diğer kişilerin can güvenliğini önemsiyoruz. O yüzden yolda kullandığımız bir sistem var. Sistemin amacı da hiçbir şeyi şansa bırakmamak. Pistte de olsa yolda da olsa motosiklet kullanıcılarının onun bir makine olduğunu unutmamaları gerekir. Motor hakimiyetiyle ilgili temel tekniklerin öğrenilmesi mecburiyeti var.'

Etkinlik sonunda Serik Motor Sporları Kulübü Başkanı Murat Avşar tarafından ART Moto Akademi Eğitmeni Eroğlu’na plaket verildi.

Programa, Serik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran, Serik ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Gülaydın ve motorseverler katıldı.

Kaynak: AA