Ölü sayısı 293'e yükseldi! Ülke perişan

Kolombiya'daki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 293'e yükseldi. Selde kayıp olan 467 kişiden 153'ü ise bulundu. Bulunanlardan 34'ü ölmüştü. Ülkeden gelen son görüntüler bir facianın çok daha ötesinde...

Ölü sayısı 293'e yükseldi! Ülke perişan
Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Mocoa'da meydana gelen sel felaketinde ölü sayısının 293'e yükseldiğini duyurdu.

Kolombiya Devlet Başkanı Santos, "Maalesef afette kaybettiğimiz insanların sayısı artmaya devam ediyor. Ölü sayısı 293 oldu. 195 cenaze ailelerine teslim edildi." dedi.

Santos, afette yaralı sayısının 332 ulaştığını, 119 kişinin tedavilerinin ardından taburcu edildiğini söyledi.

Ölü sayısı 293'e yükseldi! Ülke perişan

467 kayıptan 153’ü bulundu

Santos ayrıca sel felaketinde kaybolan 467 kişiden 34'ünün hayatını kaybettiğini, 119'unun sağ bulunduğu dile getirdi.

Bu arada Santos, sosyal medya hesabından, Birleşik Arap Emirlikleri'ne felaketin ardından yaptığı yardım için teşekkür etti.

Putumayo'da şiddetli yağış ve yolların heyelan nedeniyle kapalı olması, arama kurtarma çalışmalarını olumsuz etkiliyor. Bölgeye elektrik de verilemiyor.

Ölü sayısı 293'e yükseldi! Ülke perişan

Bölgede etkili olan şiddetli yağışlar, Mocoa, Mulato ve Sancoyaco nehirlerinin taşmasına neden olmuş, cumartesi günü erken saatlerde meydana gelen heyelanlar, Mocoa kentinde bazı mahallelerin haritadan silinmesine yol açmıştı.

Ekvador ve Peru sınırında yer alan Putumayo yönetim bölgesinin başkenti olan Mocoa'da 45 bin kişi yaşıyor.

Ölü sayısı 293'e yükseldi! Ülke perişan
Kaynak: AA