Öğretmen Adaylarına Eğitimde Kariyer Planlama Semineri

Kilis 7 Aralık Üniversitesinde “Eğitimde Kariyer Planlama, Deneyimler, Yaşantılar ve Fırsatlar” başlıklı bir seminer düzenlendi.

Öğretmen Adaylarına Eğitimde Kariyer Planlama Semineri
Muallim Rıfat Eğitim Fakültesinin organize ettiği “Eğitimde Kariyer Planlama, Deneyimler, Yaşantılar ve Fırsatlar” başlıklı bir seminerine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nazım Şekeroğlu, Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Akis, akademisyenler ve öğretmen adayı öğrenciler katıldı.

Seminerin konuşmacılarından Hasan Kalyoncu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, mesleki yaşamından kesitler eşliğinde kariyer planlamanın teknikleri, kariyer planlama sürecindeki aşamalar ile azim, kararlılık, çalışma prensibi, planlı yaşama konularında öğrencilere deneyimlerini aktardı.

Diğer konuşmacı Hasan Kalyoncu Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tolga Arıcak ise bilgiye dayalı öz güvenin önemine dikkat çekerek, öğrencilerin kariyer planlarını yaparken edindikleri bilginin ve bulunulan yerin kültürünün bu planlamada önemli bir etken olduğunu vurguladı. Arıcak ayrıca akademik kariyer gelişimindeki yurt dışı deneyimlerini öğrencilerle paylaştı, sosyal zeka ile eğitim psikolojisi olgularını örnekler vererek açıkladı.

Program sonunda konuşmacılara plaketleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nazım Şekeroğlu ve Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Akis tarafından verildi.

Kaynak: İHA