Öğrencilere Trafik Eğitimi Verildi

Sorgun Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve özel motorlu taşıtlar sürücü kursları işbirliği ile okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik 'trafik bilinci' eğitimi verildi.

Ertuğrul Gazi İlkokulu Salonunda verilen eğitime Belediye Başkan Vekili Asiye İşcan, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sapmaz, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Tefek, Musa Öcal, Çağrı Sürücü Kursu yetkilileri öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Burada konuşan Tefek, trafiğin insan hayatını kolaylaştırdığını, ancak bunun yanı sıra yaşanan kazalarla insanların canını da yaktığını dile getirerek, seminerlerin yıl sonuna kadar devam edeceğini belirtti.

Trafik kurallarının, büyük deneyimler sonucunda ortaya çıktığını ifade eden Tefek, 'Kazaların büyüklüğünün ihmallerin küçüğü ile başladığını unutmayalım. Öğrencilerimiz burada aldıkları bilgileri aile bireyleri ile paylaşsınlar. Bu eğitimler sonucu trafik ile ilgili birçok şeyin zihinlerde değişeceğini umuyorum. Eğitimin verilmesinde katkılarını esirgemeyen sürücü kursları yetkililerine teşekkür ediyorum.' dedi.

Tefek, Sorgun'da trafik eğitiminin 6 bin 257 öğrenciye verileceğini sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından Çağrı Özel Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursunda görevli usta öğretici Esra Kılınç tarafından öğrencilere 'trafik bilinci' eğitimi verildi.

Kaynak: AA