Obeziteyle Mücadelede Önemli Adım

Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Halk Sağlığa Koşuyor’ projesi kapsamında projeye katılan kişilerin vücut analizleri yapılarak kendilerine verilen raporlarla diyetisyenlere yönlendirilecek.

Obeziteyle Mücadelede Önemli Adım
Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Halk Sağlığa Koşuyor’ projesi hazırlandı. Proje kapsamında Halk Sağlığı bünyesinde bulunan cihazlarla projeye katılan kişilerin gövde, kol ve bacakların kas, yağ, su ve iskelet sistemiyle ilgili veriler alınacak. Sonrasında ise projenin paydaşları aile hekimlerine yönlendirilerek ücretsiz olarak tüm hormon ve kan tahlilleri yapıldıktan sonra obezite birimlerindeki hekim ve diyetisyen kontrolünde özel diyetler düzenlenecek. Projeyle ilgili Halk Sağlığında düzenlenen protokol törenine Manisa Halk Sağlığı Müdürü Engin Yıldırım, proje ortaklarından Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekili Hatun Sarıkaya ve Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan katıldı.

Protokol töreninde konuşan Manisa Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Engin Yıldırım, yıl sonuna kadar yapılan çalışmanın sonunda belirlenen 3 hedefi görmek istediklerini belirterek, “Yıl sonuna kadar yapılacak olan çalışma sonunda 3 hedefimiz var. Birincisi olarak bireysel olarak yapılan doğru davranışlarla kaç kilo verdik. En önemlisi bu kiloyu yağdan mı yoksa kastan mı verdik, sudan mı verdik. İkincisi bu davranış değişikliğinden sonra üyelerimizden kaçı yıllardır kullandığı şeker, tansiyon, kolestrol ilacını artık kullanmıyor. Üçüncüsü de profesyonel olarak iş hayatında bulunan insanlar artık uzun yıllardır spor yapmıyoruz. Acaba kaçımız sporla tanıştıktan sonra tekrar spor yapmaya başlayacak. Belki de hiç yapmadığı bir spor branşını yapacak. Bunu amaçlamak istiyoruz" dedi.

Ölçümlerin halk sağlığında haftanın üç günü ücretsiz olarak yapılacağını ifade eden Yıldırım, 6 cihazın bulunduğunu belirterek özellikle bunları 17 Nisan’dan sonra açılacak olan sağlık yaşam çadırlarında kullanacaklarını söyledi.

Diyetisyenlerin ayda bir yaptığı çalışmaları müdürlüğe göndereceğini kaydeden Yıldırım, diyetisyenlerin başarı oranlarının ölçüleceğini ve döner sermayeden yüzde 20 civarında bir destek verileceğinin altını çizdi. Yıldırım, toplanan bütün verilerin bir rapor halinde bakanlığa sunulacağını vurguladı.
Kaynak: İHA