Kültür Ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, BYEGM Tarafından Düzenlenen Toplantıya Katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından düzenlenen, Eskişehir, Bilecik ve Afyon’dan gazetecilerin katıldığı toplantıda turizm ve referandum çalışmaları konularında açıklamalarda bulundu, basın mensuplarının da sorularını cevaplandırdı.

Kültür Ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, BYEGM Tarafından Düzenlenen Toplantıya Katıldı
Toplantıda ihaleye çıkılan termal turizm tesisleri hakkında bilgiler veren Bakan Avcı, Eskişehir’e de iki müjde verdi. Yıllardır değerlendirilmesi beklenen Kızılinler bölgesine 900 yataklı bir tahsis ihalesine çıkılacağını anlatan Bakan Avcı, "Eskişehir’de Kızılinler için, 500 yatalı bir termal konaklama tesisine otel olarak ihaleye çıkıyoruz. Yine Tepebaşı Kızılinler’de Orman’a ait termal konaklama merkezi otel olarak 400 yatak, dolayısıyla Kızılinler için 900 yataklı bir tahsis ihalesine çıkıyoruz. İnşallah cumartesi günü de buraları bir şekilde tanıtmak amacıyla da Eskişehir, Afyon ve Kütahya’daki termal turizm potansiyelini de yerinde görsünler, onları bilgilendirelim diye, Arap Turizm Örgütü Genel Sekreteri Dr. Bandar’i de Eskişehir’e davet ettik. İnşallah yanında Yemen Bakanı ve iki yardımcısıyla beraber burada olacaklar. Onlara bu projeleri anlatacağız. Onların da bu işlere ilgi duymasını sağlamaya çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi Araplar gerçekten termal turizme, kaplıca ve sağlık turizmine yakın ilgi duyuyorlar. Onlara bir tanıtım eksikliğimizin olduğu anlaşılıyor, onun için de ben kendilerini özellikle Eskişehir’de ağırlamak istedim. Hem Eskişehir’i hem Kütahya’yı hem Afyon’u yakından tanıma fırsatları olsun. Burada bazı görüşmeleri yapabilsinler. İnşallah bu ihaleden iyi bir sonuç alacağımızı ümit ediyorum. Tabii Eskişehir için de, bölge için de, Afyon’da zaten termal turizm belirli bir ivme kazandı, bu çıktığımız yeni ihalelerle de gelişmiş olacak" dedi.

Kruvaziyer turizme de destek için çalışmaların son noktaya geldiğini ifade eden Bakan Avcı, sözlerini şu şekilde tamamladı;

"Az önce turizmde sadece Türkiye’nin potansiyelinden söz ettik. Ama bölge de olağanüstü bir potansiyele sahip. Olağanüstü işbirliği potansiyelimiz var. Amerikan Ticaret Odaları Yönetim Kuruluyla bir görüşmemiz oldu, bundan yaklaşık 6 ay önce. Biz de biliyoruz ama onların söylemesi önemli, dediler ki, ’Amerika’dan, Kanada’dan 10 bin kilometre öteden insanlar Türkiye’ye geldiği zaman, tek bir destinasyon için gelmiyorlar. Gelmişken Yunanistan’ı da görmek ister, Mısır’ı da, Kudüs’ü de görmek ister. Dolayısıyla sizin bütün bu ülkeler arasında bir işbirliği zemini oluşturmanız lazım.’ İsrail’e ve Filistin’e giderken bu da bizim çantamızdaki gündem maddelerinden birisiydi. Dolayısıyla bölgede istikrar ve barış sağlandığında, Mısır, İsrail, Kıbrıs, Suriye, Türkiye, Yunanistan, İtalya, İspanya’ya sadece Amerika’dan gelen değil, Çin’den ve Japonya’dan gelen insanlara da bu paket turlar cazip hale gelir. Onun için kruvaziyer turizme de destek için çalışmalarımız son noktaya geldi."

Bakan Avcı, toplantının bir bölümünde de 16 Nisan tarihinde yapılacak referanduma da değilerek, sandıktan ’Evet’ kararının çıkacağına inandıklarını söyledi.



Öte yandan toplantı sonunda Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, Eskişehir’in bölgede bir lider il olduğunu belirterek BYEGM Bölge Müdürlüğü’nün Afyonkarahisar’dan Eskişehir’e gelmesi gerektiğini ifade etti.

Afyonkarahisar’dan toplantıya katılan gazetecilerden de "Afyonkarahisar, basın olarak Eskişehir’den çok üst bir noktadadır" cevabı geldi. Bu sözler üzerine salonda bir süre kahkaha sesleri yükseldi.
Kaynak: İHA