Kocayayla Yayla Turizmine Kazandırılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: 'Her şey tamamlandığında burası tam bir etkinlik merkezi olur. At binme parkurları, yürüyüş yolları ve spor alanlarıyla Keles, Türkiye turizmine çok sağlam bir adım atar'

Türk siyasi tarihine yön veren kararların alındığı ve Orhan Gazi'nin düğününün yapıldığı Bursa'ya 60 kilometre uzaklıktaki Kocayayla, Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştireceği yatırımlarla yayla turizminin önemli destinasyonları arasında yer alacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke ile Keles ilçesinde yapılacak yatırımları gözden geçirdi.

Burada konuşan Recep Altepe, yayla turizmine özel önem verdiklerini ve bu alandaki potansiyelin artması için gayret sarf ettiklerini ifade etti. Birbirinden fonksiyonel projeleri zaman kaybetmeden inşa aşamasına getirdiklerini belirten Altepe, bunlardan birinin de Keles'e bağlı Kocayayla olduğuna işaret etti.

Bursa kent merkezine 60 kilometre uzaklıktaki alanın 500 dönüm büyüklüğe sahip olduğunu ve günümüzde önemli buluşmalara ev sahipliği yaptığını hatırlatan Altepe, yapılan imalatlarla Kocayayla'nın turizme büyük ivme kazandıracağını bildirdi.

Belirlenen hedefler doğrultusunda Bursa'dan Kocayayla'ya giden kara yolunun alt yapısıyla birlikte tamamen yenilendiğini, konser alanlarından mevcut binaların restorasyonuna kadar yaylada bulunan tüm binaların komple düzenlendiğini aktaran Altepe, Keles Belediyesiyle ortaklaşa gerçekleştirilen çalışmalarla birlikte yaylanın çehresinin yavaş yavaş değişmeye başladığını kaydetti.

Osmanlı açısından önemi büyük olan yaylada Orhan Gazi'nin düğününün yapıldığını, Türk siyasi tarihini etkileyen kararların yine burada alındığını hatırlatan Altepe, yatırımları planlarken aslına uygun imalatlar yapmaya dikkat ettikleri bilgisini verdi. Yayla girişine Osmanlı kültürüyle uyumlu modern ahşap bir kapının konulduğunu, binlerce metrekarelik arazi geneline otağlar planlandığını, yine ahşaptan bungalov evler ve restoranların projeye dahil edildiğini vurgulayan Altepe, ata sporları başta olmak üzere sporun her türlüsünün yaylada yapılabileceğini aktardı.

Proje imalatlarının sürdüğünü, tüm hazırlıkları yaz aylarına kadar tamamlayıp alanı gelecek sezon turizme dahil etmeyi hedeflediklerini anlatan Altepe, 'Sanıyorum, önümüzdeki günlerde montajlar başlar. Her şey tamamlandığında, burası tam bir etkinlik merkezi olur. At binme parkurları, yürüyüş yolları ve spor alanlarıyla Keles, Türkiye turizmine çok sağlam bir adım atar.' ifadelerini kullandı.

Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke ise Kocayayla'nın, Türkiye'nin en büyük ve Marmara'nın en yüksek alanlarından biri olduğunu kaydetti. Yapılan yatırımlarla bölgenin, yılın 12 ayı yaşayan bir konuma çekildiğini vurgulayan Teke, 'Çalışmalar tamamlandığında burası Türkiye'de herkesin ziyaret etmek istediği alanların başında gelecek. Hem bölgemize hem ülkemize değer katacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA