Kocayayla'ya Osmanlı Otağları Kuruluyor

Orhan Gazi’nin düğünün yapıldığı Kocayayla, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştireceği yatırımlarla hem Osmanlı’nin ilk dönem kimliğine bürünecek, hem de sahip olduğu imkanlarla yayla turizminin önemli merkezi olacak.

Kocayayla'ya Osmanlı Otağları Kuruluyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yayla turizmine özel önem verdiklerini ifade etti.

Bu alandaki potansiyelin artması için gayret sarf ettiklerini, birbirinden fonksiyonel projeleri zaman kaybetmeden inşa aşamasına getirdiklerini belirten Recep Altepe, onlardan birinin de Keles’e bağlı Kocayayla olduğunu söyledi.

şehir merkezine 60 kilometre mesafedeki alanın 500 dönüm büyüklüğe sahip olduğunu ve günümüzde önemli buluşmalara ev sahipliği yaptığını hatırlatan Başkan Altepe, yapılan imalatlarla Kocayayla’nın turizme büyük ivme kazandıracağını belirtti.

Belirlenen hedefler doğrultusunda Bursa’dan Kocayayla’ya giden kara yolunun alt yapısıyla birlikte tamamen yenilendiğini, konser alanlarından mevcut binaların restorasyonuna kadar yaylada bulunan tüm binaların komple düzenlendiğini söyleyen Başkan Altepe, Keles Belediyesi’yle ortaklaşa gerçekleştirilen çalışmalarla birlikte yaylanın çehresinin yavaş yavaş değişmeye başladığını ifade etti.

Başkan Altepe, açıklamasında, Kocayayla’nın tarihi ve turizm özelliklerine de değindi. Osmanlı açısından önemi büyük olan yaylada Orhan Gazi’nin düğününün yapıldığını, Türk siyasi tarihini etkileyen kararların yine burada alındığını hatırlatan Başkan Recep Altepe, yatırımları planlarken aslına uygun imalatlar yapmaya dikkat ettiklerini bildirdi. Yayla girişine Osmanlı kültürüyle uyumlu modern ahşap bir kapının konulduğunu, binlerce metrekarelik arazi geneline otağlar planlandığını, yine ahşaptan bungalov evler ve restoranların projeye dahil edildiğini vurgulayan Başkan Altepe, ata sporları başta olmak üzere sporun her türlüsünün yaylada yapılabileceğini bildirdi. Proje imalatlarının sürdüğünü, tüm hazırlıkları yaz aylarına kadar tamamlayıp alanı önümüzdeki sezon turizme dahil etmeyi hedeflediklerini anlatan Başkan Altepe, “Sanıyorum, önümüzdeki günlerde montajlar başlar. Her şey tamamlandığında, burası tam bir etkinlik merkezi olur. At binme parkurları, yürüyüş yolları ve spor alanlarıyla Keles, Türkiye turizmine çok sağlam bir adım atar” dedi.

Kaynak: İHA