İçişleri Bakanı Soylu Açıklaması '16 Nisan Akşamı Kılıçdaroğlu'nun Arkasına Tenekeyi Takıp Yallah Diyecekler'

Sultanbeyli’de vatandaşlarla bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kontrollü darbe açıklamasına sert tepki göstererek, “Milletin adamı ol. 16 Nisan akşamı bunun arkasına tenekeyi takacaklar yallah diyecekler” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, referandum çalışmaları kapsamında Sultanbeyli kent meydanında vatandaşlarla bir araya geldi. Yoğun ilgiyle karşılanan Bakan Soylu, vatandaşlara yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kontrollü darbe açıklamasına çok sert cevap verdi.

Kılıçdaroğlu’na "milletin adamı ol" diyen Bakan Soylu, “Amerika’dan bir takım sesler çıktı. Kılıçdaroğlu hemen konvoya takıldı. Bu kontrollü darbe dedi.

Ey Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanımız sana biraz nazik davranıyor. Ama o geceyi bizler yaşadık. O hainlerin alçakların darbesini şahadet şerbetini içip bu ülkenin istila edilmemesi için kendilerini feda eden evlatlarımızın neler yaşadığını bizler biliyoruz. Bırak Almanya’nın sözcülüğünü yapmayı bırak Amerika’nın sözcülüğünü yapmayı, sen bu milletin evladı ol da bu milletin sözcülüğünü yap Kılıçdaroğlu. Eğer ben İçişleri Bakanıyım, sana buradan sesleniyorum; dedikodu yapma. Öyle küçük insanlar gibi dedikodu yapma. Adam gibi bir şey biliyorsan ortaya koy. Bilmiyorsan namertsin sen Kılıçdaroğlu namert. Yeter artık. Bu ülkenin insanları üzerine dedikoduyla gidiyorsun. Hep nifak tohumu atmaya çalışıyorsun. Ülkenizi bölmek ve parçalamak istiyorsun. Yaptığın siyaset değil Kılıçdaroğlu. 16 Nisan akşamı bunun arkasına tenekeyi takacaklar yallah diyecekler. Kürt kardeşlerimize diyor ki bak. Bak Türkler 4 milyon Suriyeliyi vatandaş alacak. Ona göre. Yani nifak tohumu atmaya çalışıyor. Bu adam normal değil” dedi.

Yapılan konuşma sonrasında vatandaşların arasına karışan Soylu vatandaşları selamladı. Yaşlı bir kadının koluna giren Bakan Soylu bir süre kadınla birlikte yürüdü.
Kaynak: İHA