Halk Sağlığa Koşuyor Projesi Tanıtıldı

Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü öncülüğünde, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Yunusemre Kent Konseyi işbirliğiyle yürütülecek Halk Sağlığa Koşuyor Projesi'nin tanıtımı yapıldı.

Projenin yürütücüsü Manisa Halk Sağlığı Müdürü Engin Yıldırım, proje ortaklarından Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hatun Sarıkaya ve Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan ile Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde tanıtım toplantısı düzenledi.

Yıldırım, kurum olarak kişilerin doğru beslenmelerinin yanında hayatlarında spora da yer vermelerini ve bununla alakalı hayatlarındaki değişikliği anlamalarını sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Projede öncelikle Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesine kazandırılan vücut analiz cihazları ile projeye katılanların öncelikle vücut analizlerinin yapılacağını dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:

'Gövde, kol ve bacakların kas, yağ, su ve iskelet sistemiyle ilgili veriler elimize ulaşacak. Aile hekimlerimizde ücretsiz olarak tüm hormon ve kan tahlilleri yapıldıktan sonra obezite birimindeki hekim ve diyetisyen kontrolünde tüm paydaşlara kendilerine özel diyetler düzenlenecek. Yıl sonuna kadar yapılacak olan çalışma sonunda 3 hedefimiz var. Birincisi olarak bireysel olarak yapılan doğru davranışlarla kaç kilo verdik. En önemlisi bu kiloyu, yağdan mı, yoksa kastan mı verdik, sudan mı verdik. İkincisi bu davranış değişikliğinden sonra üyelerimizden kaçı yıllardır kullandığı şeker, tansiyon, kolestrol ilacını artık kullanmıyor. Üçüncüsü de profesyonel olarak iş hayatında bulunan insanlar artık uzun yıllardır spor yapmıyoruz. Acaba kaçımız sporla tanıştıktan sonra tekrar spor yapmaya başlayacak. Belki de hiç yapmadığı bir spor branşını yapacak. Bunu amaçlamak istiyoruz. Ölçümleri gerek gördüğümüz vatandaşlarda ayda bir diğerlerinde ise 3 ayda bir mutlaka yapacağız. Projeden istifade eden paydaşların hiçbiri ne Halk Sağlığı Müdürlüğünde ne de Spor İl Müdürlüğündeki aktivitelerden birine ücret ödeyecek.'

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hatun Sarıkaya da projeye müdürlük olarak çeşitli konularda destek vereceklerini söyledi.

Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan da projenin bir paydaşı olmaktan mutlu olduklarını belirtti.

Açıklamaların ardından kurumlar arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Kaynak: AA