Dinçer Açıklaması 'Polis Teşkilatımız, Bu Zor Görevi 172 Yıldır Başarıyla Yerine Getiriyor'

İçel Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, Türk polisinin, huzur ve güvenliği sağlamak uğrunda canını tehlikeye atarak bu kutsal görevi 172 yıldır başarıyla yerine getirdiğini belirterek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ve tüm emniyet teşkilatını kutladı.

Dinçer Açıklaması 'Polis Teşkilatımız, Bu Zor Görevi 172 Yıldır Başarıyla Yerine Getiriyor'
İçel ESOB Başkanı Dinçer, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte İl Emniyet Müdürü Şahne’yi ziyaret ederek, halkın huzur ve güveni için 24 saat görev başında olan Türk Polis Teşkilatının 172’nci kuruluş yıl dönümünü kutladı. Dinçer, ziyaretinde polisin zor ve onurlu bir görevi büyük bir özveri ve insan sevgisiyle yerine getirdiğini ifade ederek, “Huzur ve güvenin teminatı olan polis teşkilatımız, dirlik ve düzeni sağlamada üzerine düşen görevi her türlü koşulda başarıyla yerine getirmektedir” dedi.

Dinçer: “Bugün sokaklarda rahat, güvenli ve huzurlu bir şekilde dolaşabiliyorsak, bunu Türk Polis Teşkilatımıza borçluyuz”

Türk Polis Teşkilatının devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünü ve al bayrağın yüceliğini yüreğinde hissettiğini vurgulayan Dinçer, “Polis teşkilatımız huzur ve güvenliği sağlamak uğrunda canlarını tehlikeye atarak bu kutsal görevi 172 yıldır başarıyla yerine getirmektedir. İlimizin ve ülkemizin huzuru ve güvenliği için canını ortaya koyan Türk polisi, halkımızın can ve mal güvenliğini, toplumumuzda huzur ve güven ortamını sağlamak, suç işlenmesini önlemek ve işleyenleri adalete teslim etmek için gece gündüz demeden fedakarca görevlerini yerine getirmektedir. Bugün sokaklarda rahat, güvenli ve huzurlu bir şekilde dolaşabiliyorsak, bunu olağanüstü gayret gösteren Türk Polis Teşkilatımıza borçluyuz. Devletin bölünmez bütünlüğünü hedef alan tehdit ve tehlikelere karşı mücadele etmeyi kendisine vazife bilen, gücünü milletimizden ve kanunlardan alan polislerimiz gerektiğinde bu uğurda canını hiçe saymıştır” diye konuştu.

Polisin, yasaların uygulanmasında da önemli görev üstlendiğini kaydeden Dinçer “Türk Polis Teşkilatının şerefli mazisinden bugüne kadar ülkemizin birliğine ve beraberliğine gösterdiği önemi göz ardı etmemiz asla mümkün değildir. İlimizde yer yer artış gösteren asayiş olayları özellikle polisimizin özverili çalışması ve teknoloji kullanılarak en aza indirilmiş, yine önleyici hizmetlerle birlikte hırsızlık, kapkaç gibi asayişe yönelik olaylarda gözle görülür azalmalar yaşanmış, var olan huzurun tesisi yeniden sağlanmıştır” ifadelerini kullandı.

Şahne: “Hepimizin bu kente sahip çıkması ortak sorumluluğumuzdur”

İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Teşkilatımızın kuruluş yıldönümünde esnafımızın polisimizin yanında olduğunu görmek bizleri çok mutlu etti. Bu kent bizim ve hepimizin bu kente sahip çıkması ortak görev ve sorumluğudur. Herkes işyerine ve işyerinin önüne sahip çıkarsa, bu kent huzurlu olur. Bu kentte hepimiz barış, kardeşlik içerisinde yaşamalıyız. Bizler de emniyet teşkilatı olarak esnafımızın ve vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlama konusunda 24 saat görevimizin başındayız” dedi.

Kaynak: İHA