Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı'ndan UEMS Akreditasyonu Başarısı

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı, Avrupa Tıp Uzmanları Birliği (UEMS) temsilcileri tarafından yapılan incelemeler sonucunda UEMS Akreditasyon (Eş Yetkilendirme) belgesi almaya hak kazandı.

Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı'ndan UEMS Akreditasyonu Başarısı
UEMS Temsilcileri Prof. Dr. ZachariasZachariou, Prof. Dr. Peter Vajda ve Prof. Dr. Gonca Tekant tarafından yapılan ziyaretler ve incelemeler sonucunda akreditasyon almayı başaran UÜ Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı, Türkiye’de 4. Eş Yetkilendirme Belgesi alan merkez olma özelliğini kazandı. Hazırlık aşamasında yoğun bir emek sarf ettiklerini söyleyen Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Doğruyol, “Aldığımız bu belge sayesinde UEMS’nin Avrupa genelinde eğitimini tanıdığı merkezlerden birisi konumuna geldik. Yöneticilerimiz ve akademik kadromuz bu süreçte ciddi emek harcamışlardır. Süreç içerisinde ziyaret ettiğimiz diğer anabilim dalları da bizlere değerli katkılar sunmuşlardır” dedi.

UEMS yetkilileri tarafından yapılan UÜ Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı inceleme süreci öncesinde eksiksiz bir hazırlık dönemi geçirdiklerini vurgulayan Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Doğruyol, inceleme yapan heyet tarafından büyük takdir gördüklerinin altını çizdi.
Kaynak: İHA