Bulanık'ta Kayyum Hizmette Sınır Tanımıyor

Muş’un Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Vekili Hacı Arslan Uzan, İçişler Bakanlığı tarafından görevlendirildikten buyana yapmış olduğu çalışmalar, projeler ve hizmetleri halk tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanıyor.

Bulanık'ta  Kayyum Hizmette Sınır Tanımıyor
Göreve başlamasıyla birlikte çalışmalarına ara vermeden devam eden Başkan Vekili Uzan, Bulanık halkıyla diyalog içerinde. Güler yüzüyle yıllardır hizmet görmeyen mahallelere ayrım yapmaksızın hizmet götüren Başkan Vekili Uzan, vatandaşlar tarafından büyük bir taktir topluyor. Kısa bir sürede içinde Bulanık ilçesinde yürütmüş olduğu başarılı çalışmalarıyla örnek niteliğinde olan Başkan Vekili Uzan, İhlas Haber Ajans muhabirine yaptığı röportajda, "Bulanık ilçesi bütün mahallelerinin bir çok sokağında aydınlatma ve temizleme çalışması yapmaktayız. İlk önce aydınlık yarınlar için aydınlatmalardan başladık. Bu çalışmalarda vatandaşlar ilk kez bu kadar kısa sürede hizmet gördü. Bulanık halkı için aciliyet arz eden taziye evleri, camiler, sağlık kuruluşları ve okullara her zaman öncelikli olarak değerlendiriliyor ve kısa süre zarfında çalışmalar başlatılıyor, tamamlanıyor ve halktan çok olumlu tepkiler alıyoruz. Vatandaşların, kanaat önderlerin, STK’lar ve muhtarların talepleri oluşturulan birimler tarafın ivedilikle dikkate alınarak derhal çalışmalar başlatılıyor. Örnek verilecek olunursa ilçemize 68 TL alt yapı ve yol çalışmalarına başlayacağız. Bulanık ilçesi büyük bir şantiyeye dönüşecektir" dedi.

"İsraf haramdır"

Belediyecilikte özellikle israfa yer vermemek lazım olduğunun altını çizen Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan, "Bu sadece belediye ile değil bütün işlerde israfa karşı olmak gerekir. Bu para Bulanık halkının nüfusuna göre geliyor ve bu parayı sağa sola savurmak yerine halka hizmette kullanmak gerekir. İnşallah bu konuda çok güzel hizmetlerde olacağız. 26 milyon borçla aldığımız belediye şuan 2 milyon TL ödendi, kalan 24 milyon TL ödeyeceğiz inşallah. Amacımız halk hizmettir. Eskiden günde 5 bin litre yakıt harcayan Bulanık Belediyesi, şimdi ise araç sayısı iki katına çıkmasına rağmen 3 bin litre harcıyoruz.

Göreve gelmemle beraber çift vardiyalı çalışmalar hayata geçti. Gece ve gündüz olmak üzere iki vardiya ile çöp toplama ekipleri çalışıyor" dedi.

Bulanık Belediyesine geldikten sonra hizmette çok güzel adımlar atıldığını ifade eden Başkan Vekili Uzan, "Geldiğim günden itibaren halkın içinden çıkmadım. Bulduğum her fırsatta esnaf ve halkla bir araya geliyorum. Sorunları bir de halkın ağzından dinleyerek tek tek not alıyorum" şeklinde konuştu.

Belediye Başkan Vekili Uzan, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığınca belediyeye gönderilen bin 750 adet çöp konteynır, 5 adet prefabrik taksi durağı, sosyal ve kültürel amaçlı yapılacak gençlik merkezi, cadde ve sokak aydınlatmaları, 7 araç, mahallelerde çocuk parkları ve halı sahalar, muhtarlara prefabrikten yer yapacağız. İlçemizde asfalt çalışması, Keçiören Belediyesinden gençlere spor malzemeleri geldi. Bulanık Belediyesiyle kardeş belediye olan Ankara Büyükşehir ve Keçiören Belediyesi her konuda Bulanık halkına bu hizmetleri sundu. Bulanık kültür ve sosyal alanda büyük bir gelişme sağladık. "Amacımız Bulanık ilçesinde çok güzel hizmetlere adım atmaktır. Bulanık halkı hizmettin en güzelliğine layıktır. Bu hizmetlerin oluşması içinde Bulanık halkından desteklerini esirgememelerini istiyorum. İnşallah hem belediyecilik görevinde olsun, hemde kaymakamlık görevinde çok güzel hizmetlere adım atacağız. İnşallah havalar güzelleşti Bulanık bir şantiyeye dönüşecektir” ifadelerine yer verdi.

Vatandaşlar ise, Bulanık Belediyesine kayyum geldikten sonra çok güzel hizmetler meydana geldiğini ifade ederek, "Örneğin suyumuz eskiden 2 saat sabah, 2 saat akşam geliyordu. Şimdi ise hemen hemen 12 saat suyumuz geliyor. Çöplerimiz temizleniyor. Yardımlar yapılıyor. Evlere ziyaretler yapılıyor biz her gittiğimizden elinden gelen bütün çabayı sarf eden İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan’a teşekkür ediyorum” dediler.
Kaynak: İHA