Borçka Özel İdare Yeni İş Sezonunu Açtı

Borçka İlçe Özel İdaresinde geleneksel hale gelen yeni iş sezonunun başlaması nedeniyle personele moral ve motivasyon yemeği düzenlendi.

İlçe Özel İdaresi Şantiye ve Bakımevi Şantiyesinde gerçekleştirilen yemeğe, Borçka Kaymakamı Ertuğrul Örnek, Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, İlçe Özel İdaresi Müdürü Mehmet Yerebakan, AK Parti İlçe Başkanı Şükrü Ertürk, İl Encümeni Muhammed Çakmak, Köylere Hizmet Götürme Birlik Müdürü Veysel Şükrü, ilçe ve köy mahalle muhtarları ile Özel İdare personeli katıldı.

Borçka Kaymakamı Ertuğrul Örnek, yaptığı konuşmada, köy hizmetlerinden itibaren her yıl nisan ayı başında geleneksel hale gelen iş sezonunun başlaması adı altında bir araya geldiklerini söyledi.

İl Özel İdaresinin belirlenmiş bir plan çerçevesinde vatandaşlara hizmet etmeye çalıştığını belirten Örnek, 'Planlı ve programlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yenilenen makine parkı ve nitelikli personelimizin gayretli ve özverili çalışmalarıyla vatandaşımızın ve köylümüzün ayağına hizmet götüren bir özel idare var. Devletimizin, hükumetimizin desteği, Sayın Valimizin, milletvekillerimiz, Genel Sekreterimiz, İl Genel Meclisi üyelerimizin üstün gayretleriyle ve personelimizin özverili çalışmasıyla köylerimize hizmet götürüyoruz.' dedi.

İlçe Özel İdaresi Müdürü Mehmet Yerebakan ise yeni iş sezonunun kazasız ve başarılı bir çalışma programı olması dileğinde bulunarak, 'İlçemize bağlı toplam 37 köye hizmet veriyoruz. Geçen yıl 23 kilometre ham yol, 598 kilometre yol bakım ve onarım, 37 kilometre yol çalışması, 10 kilometre sıcak asfalt kaplama, 569 adet heyelan temizliği, 789 menfez borusu inşa edildi. Ayrıca, 2016 yılında 21’i beton yol, 4’ü içme suyu ve Muratlı köyüne de 5 bin metre kilitli taş döşenerek 27 proje uygulanmaya alındı. 2017 yılında ise 27 proje uygulamaya alındı. 20 beton yol, 3 içme suyu, 1 mahalleye 2 bin metre kare parke taşı, 1 köye sanat yapısı, tüm köylerde iş makinesi kiralama yönetimi ile ham yol çalışması yapılacak.' diye konuştu.

Yemeğin ardından dua edilerek yeni iş sezonu başlatıldı.

Kaynak: AA