Başkan Yanılmaz Açıklaması 'Her Evet Oyu Bir Mazlumun Göz Yaşını Dindirecek'

Referandumundaki her evet oyunun dünyada bir mazlumun gözyaşının dinmesine vesile olacağını ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, tüm mazlum halklar için umut olan Türkiye’nin bazı güçler tarafından devre dışı bırakılmaya çalışıldığını söyledi.

Başkan Yanılmaz Açıklaması 'Her Evet Oyu Bir Mazlumun Göz Yaşını Dindirecek'
Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan 5 kişilik uzman ekip tarafından verilen Temel İtfaiye Er Eğitimi Semineri tamamlandı.

İtfaiye erleri, 20-24 Mart tarihleri arasında düzenlenen seminerde, temel itfaiye er eğitimi, yangın, güvenlik, arama-kurtarma gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitime tabi tutuldu. Elazığ Belediyesi’nden 106, Keban ve Karakoçan ilçe belediyelerinden de 13 itfaiye erinin katıldığı seminer sonunda gerçekleştirilen sınavın ardından Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz tarafından düzenlenen törenle itfaiye erlerine sertifikaları verildi.

Sertifika töreninde konuşan Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Suriye’nin İdlib kentinde masum halkın kimyasal silahlarla insanlık dışı saldırılara maruz kalındığına dikkat çekerek, başta Suriye olmak üzere İslam coğrafyasının zor bir süreçten geçtiğini ve tüm mazlum halklar için umut olan Türkiye’nin bazı güçler tarafından devre dışı bırakılmaya çalışıldığını kaydetti.

16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandumun güçlü bir Türkiye için büyük önem taşıdığına vurgu yapan Başkan Yanılmaz, “Bu ülkede yaşayan her bir fert vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkmalıdır. Bu doğrultuda 16 Nisan’da sandık başına gitmeleri gerekiyor. Bu gün 3 milyon Suriyeli neden Türkiye’de? Bu insanlar niçin yurtlarını terk ettiler? Düne kadar bu insanlar kendi topraklarında yaşıyorlardı. Birileri Suriye’ye huzur getireceğiz diyerek, bu insanları birbirlerine kırdırdılar. Kardeşi kardeşe düşman ettiler. Suriye’ye bir yaptılarsa, Türkiye’ye bin yaparlar. Çünkü bütün dünya mazlumlarının gözü Türkiye’dedir. Bizi sahipsiz bırakmayın diyorlar. Bu nedenle Türkiye’nin güçlü olması ve geleceğe emin bakması lazım. Türkiye’nin tüm mazlumlara güven vermesi lazım. Bütün bunların yolu 16 Nisan’da kullanacağımız evet oylarından geçiyor” dedi.

Kaynak: İHA