Başkan Musa Yılmaz Açıklaması Kütahya'da 3 Partinin Tabanı 'Evet' Diyecek

AK Parti İl Kütahya Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Musa Yılmaz, 16 Nisan’daki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halkoylaması’nda, Saadet Partisi (SP) Demokrat Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tabanının ’evet’ yönünde oy kullanacağını ifade etti.

Başkan Musa Yılmaz Açıklaması Kütahya'da 3 Partinin Tabanı 'Evet' Diyecek
Başbakan Binali Yıldırım’ın 13 Nisan günü Kütahya’da düzenleyeceği mitingin çok önemli olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, "Referanduma sayılı günler kaldı. Sahada görüyoruz ki, halkın seçimlere katılımı yine yüksek olacak.Önümüzdeki gürNerde bu biraz daha hızlanacaktır. 13 Nisan’da Başbakanımız Kütahya’da miting yapacak. Bu miting bizim için çok önemli. Miting sonrası referanduma 2 gün kalıyor. Şu günlerde halkımızdan çok önemli olumlu tepkiler alıyoruz. Türkiye’nin 2 büyük partisi MHP ve AK Parti ’evet’ propagandası yürütmektedir. Bilindiği gibi, bu iki partinin oy oranı Kütahya’da yüksek. Kütahya gibi muhafazakar bir tabana sahip şehirde SP, CHP ve DP’nin tabanı, genel merkezlerinin aldığı karalardan çok rahatsız. Bizlere gelen bilgilere göre, bu partilerin tabanlarının ’evet’ yönünde oy kullanacak. Bu partilerin etkin isimleri, genel merkezlerin aldığı karar ve tutumlara bir anlam veremediklerini söylüyorlar" dedi.



"Halkımız cevabını 16 Nisan’da sandıkta verecektir"

Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun darbe girişimini küçümseyen açıklamalarına bir anlam veremediğini ve bunun çok açık koltuk diyetini ödeme bedeli olduğunu söyledi.

Başkan Yılmaz, Kılıçdaroğlu’nun Yeni Kapı’ya ’zorunlu olarak geldiği’ yönündeki iddiaların daha da ağırlık kazandığını vurgulayarak, "Bu, yüzlerce şehit ve binlerce gazinin hatırasına ve büyük milletimize saygısızlıktır. Milletimiz bunu asla affetmeyecektir. Halkımız 16 Nisan’da bunlara gereken cevabını verecektir" şeklinde konuştu.

Referandumda Kütahya’nın hem katılım, hem de ’evet’ oyları bakımından yeni bir rekora imza atacağını belirten Başkan Musa yılmaz, "Verilecek her oy çok önemli ve değerlidir. Bu sebeple halkımızın mutlaka sandığa gitmesini istiyoruz. Bilindiği gibi, Başbakanımız Binali Yıldırım Kütahya’da miting yapacak. Başbakanımız, mitingde gerek Kütahya ile ilgili gerekse Türkiye gündemiyle ilgili önemli açıklamalar yapacaktır. Halkımızı şimdiden mitingimize davet ediyorum" diye konuştu.

(EFE)
Kaynak: İHA