Başkale'de Kanser Taraması

Van’ın Başkale Kaymakamlığının desteğiyle evlerinden alınan kadınlar, il merkezindeki Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezine (KETEM) getirilerek taramadan geçiriliyor.

Başkale'de Kanser Taraması
Albayrak Mahallesi Sağlık Ocağında başlayan hizmet, İran sınırındaki diğer kırsal mahallerde devam ediyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tahsis edilen araçlarla evlerinden alınarak Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen kadınlar, kanser taramasından geçiriliyor.

Albayrak Mahallesi Sağlık Ocağında görevli aile hekimi M. Furkan Kınacı, 1-7 Nisan Kanser Haftası etkinliği çerçevesinde önceden belirlenen ve kaydı alınan kadınlara öncelik verdiklerini belirterek, “Evlerinden aldığımız annelerimizi KETEM projesi ile ücretsiz olarak gerekli kanser taramalarından geçiriyoruz ve tekrar evlerine bırakıyoruz. Bu kapsamda olumsuz bir durumda hastalığın erken teşhisini sağlayıp tedavisini kolaylaştırıyoruz.

Bu projede il genelinde ilk olarak Başkale’ye öncelik tanıyan Van Valisi İbrahim Taşyapan ile İlçe Kaymakamımız Abdulselam Öztürk’e sonsuz teşekkür ediyoruz. Her zaman yanımızda oldular ve ciddi destek sağladılar” dedi.

Kaynak: İHA