Başbakan Yıldırım Açıklaması 'Atatürk'ün Partisi CHP'nin De Hali Pek Parlak Değil'

Kilis’te evet mitingi yapan Başbakan Binali Yıldırım, övgüler yağdırdığı Kilislilere müjdeleri peş peşe verdi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Yıldırım, “Kardeşim, gittiğin her yerde yeni bir şey uyduruyorsun. Bugün de bir şey duydum Gittiği bir yerde, 16 Nisan’da evet oyu verirseniz, tarlalarınıza arazilerinize Recep Tayyip Erdoğan el koyacakmış demiş. Allah Allah, inanıyor musunuz ki siz” dedi.

Başbakan Yıldırım Açıklaması 'Atatürk'ün Partisi CHP'nin De Hali Pek Parlak Değil'
Gaziantep’teki Düzbağı İçme Suyu İsale Boru Hattı temel atma töreninin ardından helikopter ile Kilis’e geçen Başbakan Binali Yıldırım, Cumhuriyet Meydanı’nda halka seslendi. Konuşmasına Kilis ve Kilislilere övgüler dizerek başlayan Yıldırım, “Sabrınızdan, dirayetinizden, dik duruşunuzdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Nüfusunuzdan fazla, darda zorda kalan, hayatını kurtarmak için buralara hicret eden Suriyeli kardeşlerinize sahip çıktınız. Siz bu millete yakışanı yaptınız” dedi.



Fırat Kalkanı başarıyla tamamlandı”

Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili de konuşan Başbakan Binali Yıldırım, harekatın başarıyla tamamlandığını belirterek, terör örgütlerinin inlerine kadar kovalandığını kaydetti.

Yıldırım, “Kahraman ordumuz, buradan Kilis’ten girdi. İnlerine kadar onları kovaladı. Fırat Kalkanı Harekatı ile atılan roket ve bombaları etkisiz hale getirdik. Şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere hayırlı ve uzun ömürler diliyorum. Kahraman ordumuzun başarıyla tamamladığı operasyon milletimiz için Kilis’imiz için tam bir zaferdir. Askerimizi, güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.



“Tarihi bir dönemden geçiyoruz”

Yıldırım, Türkiye’nin ve İslam coğrafyasının tarihi bir dönemden geçtiğini ifade ederek, “Türkiye’de ve Türkiye’nin çevresinde olağanüstü olaylar oluyor. Gerçekten tarihi günler yaşıyoruz. Birileri devletleriyle örgütleriyle, coğrafyamızı kana buluyor. Yeni sınırları kanla çizmeye çalışıyorlar. Oyun büyük tezgah büyük. Oyun acımasız. Bu oyunu kuranlar en büyük engeli Türkiye olarak görüyorlar. Masumlara, gariplere kol kanat geren Türkiye’nin devre dışı kalması için ellerinden geleni yapıyorlar. Türkiye’yi saf dışı bıraksalar, zulümlerini daha da arttıracaklar” ifadelerini kullandı.

İdlib’deki saldırı

Suriye rejiminin İdlib’deki saldırısına da değinen Başbakan Yıldırım, saldırıda ölenlerin yarısının masum çocuklar olduğunu belirterek, “Yaptıkları insanlık suçudur, savaş suçudur. Dünya 5’ten büyüktür diyemeyenler sus pus oldu” ifadelerine yer verdi.

Milletvekillerinin seçilip Ankara’ya gittiği, hükümetlerin kurulmadığı, ülkenin krizlere girip zarar ettiği eski Türkiye’nin geride kaldığını vurgulayan Yıldırım, “Artık mühür sizde, patron sizsiniz. Türkiye her zamankinden daha güçlü olacak. Sadece dönem dönem güçlü iktidarlar olmayacak. Sürekli iktidarlar olacak. Kriz oldu mu, ekonomi bozuldu mu, terör azdı mı bunlarla vakit geçirmeyeceğiz. Enerjimizi gücümüzü, Kilis’in kalkınması, Türkiye’nin kalkınmasına harcayacağız. Sandıktan çıkan her evet oyu, mazlumun yüzünü güldürürken, zalimin yüzünü de düşürecek inşallah. İçeride ve dışarıda güçlü Türkiye için sandıkları doldurmaya var mısınız? Vesayet odaklarını tamamen bitirmek için hazır mısınız? Daha güçlü bir Türkiye için evet demeye var mıyız” dedi.



Yatırım müjdelerini peş peşe sıraladı

Kilis’in kirvesi olduğunu hatırlatan Yıldırım, 16 Nisan’da yapılacak referandumda Kilis’ten yüzde 90 oranında evet oyu beklediğini söyledi.

Başbakan Yıldırım, “Kirvenize sahip çıkmaya var mısınız? Kilis bizim her zaman yanımızda oldu her zaman. Referandumlarda yüzde 80 ile evet verdiniz. 2007’de yüzde 80 ile cumhurbaşkanının millet tarafından seçilmesine evet dediniz. Şimdi yüzde 90’a çıkarmaya hazır mısınız" ifadelerini kullandı.

Yasaklı günleri hatırlattı

Başbakan Binali Yıldırım, eski Türkiye’nin yasaklı günlerini de hatırlatarak, “Kilis’teki vahdet, birlik, Türkiye’nin bir örneğidir. Her türlü kavimcilik, ayrımcılık, ayak altına alınmıştır. İşte o şehrin adresi de Kilis’tir. Kilis, hoşgörü, ensar şehirdir. 80 milyonun kardeşliğine sahip çıkan şehrin adı Kilis’tir. Kimileri devlet adına yanlış yapsalar bile asla devletinize küsmediniz, gücenmediniz. Vesayet odaklarının dayatmalarına öfkelendiniz ama devletinize asla sitem etmediniz. Eski Türkiye’nin acılarını en çok siz yaşadınız. Eski Türkiye anlayışının ve yasaklarının olduğu o günleri en iyi siz bilirsiniz. Ana sütü gibi helal olan dilinizi bile konuşamadınız. Türküler, şarkılar yasaktı. Anaların çocukları ile konuşması yasaktı. Farklı dilde müzik kasetleri, silah, uyuşturucu gibi tezgah altından satılırdı. Bunların hepsi bitti tarih oldu” şeklinde konuşmasını sürdürdü.

“Hayal edilemeyecek başarılara taşıdık”

Yıldırım, "Türkiye’yi hayal bile edilemeyecek başarılara taşıdık, çok büyük hizmetler getirdik. Biz hizmet etmekten yorulmayız. Çünkü gücümüzü sizden alıyoruz. Kilis’ten alıyoruz. 780 bin kilometre kare vatan toprağının her karışının hakkını hukukunu bugüne kadar koruduk. Ayrıştıran değil, birleştiren olduk. 80 milyonu kardeş gördük. Hep ilimize, hem ilçemize hem köyümüze hizmet götürdük. Bir Türkiye’yi 3 Türkiye yaptık” diye konuştu.



15 yılda 3 milyar TL’lik yatırım

Başbakan Binali Yıldırım, 15 yılda Kilis’e tam 3 milyar liralık yatırım yapıldığını vurgulayarak, “Kilis daha fazlasına layık, daha fazlasını hak ediyor. 2002 yılında Kilis’te ihracat diye bir şey yoktu 2016’da 104 milyon dolarlık ihracat yaptı. Eğitim alanında 600 derslik, 1150 konut, 10 spor tesisi yaptık. 17 aralık üniversitesini kurduk mu” dedi.

Hayata geçirilecek projelerin müjdesini de veren Yıldırım, “Daha da büyüyeceğiz, daha da güzelini yapacağız. 16 Nisan’da sandıkları evet ile dolduruyoruz. Ondan sonra Türkiye’yi, Kilis’i tutabilene aşk olsun. 16 Nisan’da büyük Türkiye’nin kapılarını sonuna kadar açmaya hazır mı Kilis. Devlet ile millet arasındaki mesafeyi kapatmaya hazır mı? Türkiye’nin geleceği ve bağımsızlığı için evet diyecek miyiz. Kutuplaşma değil, kucaklaşma için hazır mıyız. Kilis’ten Türkiye’ye güçlü bir seda gönderelim” dedi.



“Terör örgütlerinin akılları başlarına gelmemiş”

15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ’ye gereken cevabı milletin verdiğini ifade eden Yıldırım, 16 Nisan’da da gereken dersin verileceğini söyledi.

Yıldırım, “Kilis işi bitirmiş. Bazıları hayır diyor. hayır kampanyası yapıyor. Hayır kampanyasını kim yapıyor. PKK, DEAŞ, FETÖ. 15 Temmuz alçak darbe girişimini yaptılar, akılları başına gelmemiş. Meydanlarda hayır kampanyası yapıyorlar. Bu meydanlara onlara cevabı verdiniz, 16 Nisan’da tekrar derslerini vermeye hazır mısınız?” şeklinde konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, CHP’yi de eleştirerek, “Atatürk’ün partisi CHP’nin de hali pek parlak değil. Onlar da takılmış hayırcıların arkasına nere gittikleri belli değil. Kardeşim, her gittiğin yerde yeni bir şey uyduruyor. Bugün de bir yerde demiş ki 16 Nisan’da evet verirseniz, tarlalarınızı, arazilerinize Recep Tayyip Erdoğan el koyacakmış. Allah Allah. İnanıyor musunuz ki siz? Bu ne? İnsanlarla siz dalga mı geçiyorsunuz. İnsanların bir şey anlamadığını mı sanıyoruz. Kahvecilerle bir araya geliyor, kapatacaklar sakın evet demeyin. Taksicilerle bir araya geliyor, ruhsatlar iptal olacak. Bu kadar yalan dolan olur mu kardeşim. Siz bu milleti bir şeyden anlamaz mı zannediyorsunuz. Bırak bunları da biraz çalış. Yalan dolanla iktidar olunmaz, çalışmakla, ter dökmekle olunur” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, eleştirilerine şöyle devam etti:

“Biz Türkiye büyüsün, onlar ‘küçük olsun bizim olsun’ diyor. Biz daha güçlü Türkiye olsun diyoruz onlar yerinde saysın diyor. Biz istikrar kalıcı hale gelsin diyoruz, bu hayalleri kuruyoruz. 2023 hedeflerinin ve daha sonrasının hazırlığını yapıyoruz. Onlar ise bugünkü geldiği noktayı bile görmekten acizler. Bunların işi gücü yalan dolan, korkutmak tehdit.”

Gençlere seslendi

Gençlere yeni anayasa ile seçilme hakkı tanınacağını vurgulayarak, gençlere seslenen Yıldırım, “Gençler, geleceğiniz için hazır mısınız, siyasete hazır mısınız? Olmaz diyor Kılıçdaroğlu. Şimdi soruyorum. Bu çarşıda bir dükkan aç, o dükkanı 6 ay sonra ya da kısa bir süre sonra kapat başka bir iş kur, sonra bir daha aynısını yapsan ne olur. Ne eski işin kalır, ne yeni işten fayda alırsın. Türkiye’nin durumu da bu. Daha giriştiği işleri sona erdirmeden, bitirmeden hop seçim. Sonra gelen ‘bu neydi, ne değildi’ anlamadan bir daha seçim. İyi ki AK Parti geldi de yarım kalan işleri ele aldık, bir Türkiye’yi üç Türkiye yaptık. Daha da güzel olacak” dedi.

Yeni sistem hakkında bilgi veren Yıldırım, “Yeni idare sisteminde paralel devletler, çeteler olmayacak. Sıfır sorumlulukla yüzde 100 yetki sahibi olunmayacak. Türkiye zaman kaybetmeyecek. Bölgesinde daha güçlü hale gelecek. Suriye’deki, İrak’taki, bölgemizdeki her türlü sorunun da üstesinden gelecek” diye konuştu.

Programda Başbakan Yardımcıları Veysi Kaynak, Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Kilis milletvekilleri, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep il Başkanı Eyüp Özkeçeci de yer aldı.
Kaynak: İHA