Bakan Müezzinoğlu Açıklaması 'Demokrasilerde Milletin Üzerinde Güç Olmaz'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Demokrasilerde milletin üzerinde güç olmaz, milletin yetki vermediği kimse millet adına yetkiyi kullanamaz" dedi.

Bakan Müezzinoğlu Açıklaması 'Demokrasilerde Milletin Üzerinde Güç Olmaz'
Bakan Müezzinoğlu, referandum çalışmaları kapsamında Kırklareli’ye geldi. Programı çerçevesinde ilk ziyaretini Kırklareli OSB’de bir fabrikada gerçekleştiren Bakan Müezzinoğlu işçilerle biraraya gelerek öğle yemeği yedi.

Müezzinoğlu burada yaptığı konuşmada Türkiye’de her insanın yüzünün gülmesini herkesin geleceğe güvenle ve umutla bakmasını istediklerini söyledi.

"Onun için üreten bir Türkiye, büyüyen bir Türkiye, gelecek nesillerimize daha güçlü bir Türkiye bırakma adına son 14 yıldır özellikle AK Parti iktidarları olarak, sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye’nin güçlü yolculuğuna katkı sağlama gayreti içinde olduk" diyen Bakan Müzezzinoğlu, "Hatırlarsanız 15 yıl önce Yunanistan’da şunlar, bunlar var diye konuşuyordunuz, şimdi artık Yunanistan’ı geçmişiz Yunanistan bize bakıyor. Biz istiyoruz ki Türkiye, Hollanda ile Almanya ile yarışabilen bir Türkiye olsun. Bu büyük millet, Hollandalılardan daha çalışkan bir millet, bu millet Almanlardan da Fransızlardan da daha çok çalışan ve üreten bir millet. Tek bir şeye ihtiyacımız var, iyi yönetim. Bir iş yerinde güven ve istikrar varsa orada iyi bir yönetim olduğu anlamına gelir. Türkiye’de iyi yönetilirse, ilerleyen ve gelişen bir Türkiye vardır. 16 Nisan’dan sonra inşallah Türkiye daha yüksek istikrarı yakalayacak ve bu büyük istikrarı görenler, Türkiye’yi, Almanya ile Fransa ile yarışır hale getirecek" ifadelerini kullandı.

"Demokrasilerde milletin üzerinde güç olmaz"

16 Nisan’da yapılacak olan halkoylaması hakkında da bilgiler veren Bakan Müezzinoğlu, "Birileri bu milletin kaderiyle ikide bir oynadı, koalisyonlarla, krizlerle, darbelerle milletimize bedel ödettirdi. Biz istiyoruz ki kimse artık bu millete bedel ödetmesin, milletin kaderiyle oynayıp da kendi sefasını sürmek isteyenler değil, millet sefasını sürsün. İnşallah 17 Nisan’dan itibaren, bu milli yolculukta iki tane güçlü odağımız olacak, bunlardan biri milletin parlamentosu, millet, vekillerine yetki verecek, parlamentoda TBMM olarak, insan hakları anlamında, hukuk devleti anlamında, çalışma hayatında, işçi ve işveren hakları anlamında, dünyanın en ileri gelişmiş ülkeleriyle yarışacak yasama görevini en iyi şekilde yapacak. Artık parlamento neyi iyi yaptı neyi iyi yapmadı millet gözü önünde onu denetleyecek. Birlikte güçlü bir parlamentomuz olacak. Öbür taraftan da cumhur adına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile hükümet hangi icraatları yaptı, hangi hedefleri koydu ve dünya ile nasıl yarışacak bu sisteme de yine yetkiyi millet verecek. Burada merkeze alınan en büyük güç millettir. Demokrasilerde milletin üzerinde güç olmaz, milletin yetki vermediği kimse millet adına yetkiyi kullanamaz. Bu anlamda, milletimiz, önümüzdeki dönemde yasama görevini milletvekillerine verecek ve icraat görevini de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sitemi’ne verecek" diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu OSB ziyaretinin ardından Üsküp beldesine geçerek esnaf ziyaretlerinde bulundu.
Kaynak: İHA