Ahlat'ta 'Geçmişe Can Geleceğe Yön' Projesi

Bitlis’in Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren Ahlat Folklor Turizm ve Eğitim Derneği tarafından hazırlanan ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından kabul gören "Geçmişe Can Geleceğe Yön" projesi meyvelerini verdi.

Ahlat'ta 'Geçmişe Can Geleceğe Yön' Projesi
15 gün uygulamalı devam eden proje kapsamında 20 öğrenci baston eğitimini tamamlayarak sertifikalarını aldı. Öğrencilere baston yapımını öğreten baston ustası Refa Gökbulak, el sanatlarının devamı açısından böyle projelere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Gökbulak, "15 gün devam eden uygulamalı kursumuz oldukça faydalı geçti. Elimizden geldiği kadar öğrencilere sanatımızın inceliklerini uygulamalı olarak gösterdik. Bu tür projelerin gerek el sanatlarımız gerekse gençlerimiz için oldukça faydalı olduğuna inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkürler" dedi.

Ahlat Folklor Turizm ve Eğitim Derneği Başkanı Ömer Timuçin ise, açılan kursa gösterilen ilgiden dolayı oldukça mutlu olduklarını ifade ederek, "Projemizin hazırlanmasında emeği olan tüm arkadaşlarıma ve DAKA’ya teşekkür ediyorum. Kursiyerler 15 gün boyunca uygulamalı olarak Refa Usta’dan eğitim aldılar. Biz de eğitimleri yakından takip ederek kursiyerlerimizle ilgilendik. Kursu başarıyla tamamlayan öğrencilerimize ise sertifikalarını teslim ettik" diye konuştu.

Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere baston ustası Refa Gökbulak ve Dernek Başkanı Ömer Timuçin tarafından sertifikaları verildi.

Kaynak: İHA