Yol Kontrolünde 13 Milyon Liralık Eroin Ele Geçirildi

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Siverek ilçesinde yol kontrolü sırasında 13 milyon lira değerinde 314 kilo 900 gram eroin ele geçirdi.

Yol Kontrolünde 13 Milyon Liralık Eroin Ele Geçirildi
Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Van ilinden Adana’ya giden bir araçta arama yaptı. Siverek ilçe girişinde aracı durduran ekipler, yaptığı aramada değeri yaklaşık 13 milyon Türk Lirası olduğu öğrenilen 314 kilo 900 gram eroin maddesini ele geçirdi. Yapılan arama sonrası araç sürücüsü gözaltına alındı. Ekipler, daha sonra yaptığı çalışmada ise olayla ilgili 4 kişiyi daha gözaltına aldı.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Olayla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, uyuşturucunun piyasa değerinin yaklaşık 13 milyon lira olduğunu ve bu operasyonla birlikte terör örgütüne gidecek olan ciddi bir maddi kaynağı da engellediklerini belirterek emniyet görevlilerini kutladı. İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu ise yakalanan şahısların terör örgütleriyle herhangi bir bağlantılarının olup olmadığının araştırıldığını dile getirdi.

(Bekir Basmacı - Şinasi İnan/İHA)
Kaynak: İHA