Yenilikçi Lider Öğretmenlere Sertifika

Adana’da ’Yenilikçi Lider Öğretmenler Projesi’ne katılıp çeşitli okullarda projeler hayata geçiren 199 gönüllü öğretmene sertifikaları törenle verildi. Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın ise Seyhan’ın başarılı olması halinde Adana’nın başarılı olacağına vurgu yaparak özellikle son 3 yılda öğretmenlerin katkısıyla önemli mesafeler katettiklerini kaydetti.

Yenilikçi Lider Öğretmenlere Sertifika
Seyhan İlçe Eğitim Müdürlüğü ve Seyhan Kaymakamlığı işbirliğiyle yürütülen, öğretmenlerin eğitimine yönelik öğrenme fırsatları sunmak, okullarında eğitim kalitesini artırmak, öğrencilerin daha etkin olması, okul-öğretmen veli ilişkisinin etkili olmasını hedefleyen ’Yenilikçi Lider Öğretmenler Projesi’nin sertifika töreni Şehit Yunus Ortaokulu’nda yapıldı.

Törene katılan Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, projeye destek verenlere teşekkür etti.

Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın ise Seyhan’ın başarılı olması halinde Adana’nın başarılı olacağına vurgu yaparak özellikle son 3 yılda öğretmenlerin katkısıyla önemli mesafeler katettiklerini kaydetti.

İyi niyetle yapılan her çalışmanın Türkiye’nin yarınları ve çocukların daha iyi yetişebilmesi için olduğunu vurgulayan Aydın, şöyle konuştu:

“Örneğin TÜBİTAK 4006 projelerinde 2015 yılında 25 projemiz varken 2016’da 86’ya, 2017’de ise 92’ye çıktı. Erasmus projelerinde 2004’ten bu yana 58, 85, 89; hep trend yukarı doğru çıktı. Şu anda beyaz sancak almış okul sayımız 77. Beslenme dostu okul başvurularında 2015’te 5 okulumuz varken 2016’da 39 okulumuz var. Fiziki koşullarda da ciddi iyileşme oldu. Müdürlerimiz, müdür yardımcılarımız, öğretmenlerimiz ve okul aile birlikleri el birliğiyle çalıştılar ve bu başarılar elde edildi. Hedefimiz nicelik ve nitelik olarak Seyhan’ı daha iyi yerlere getirebilmektir. Kaymakamımız öncülüğünde, onun liderliğinde pek çok alanda projeler yürütüyoruz. Mesela liselerde uygulamaya koyduğumuz Akran Arabuluculuğu Lider Öğrenci Projesi şu anda 14 lisemizde devam ediyor. Öğrenciler arasındaki şiddeti, öğrenciler arasındaki uyuşmazlıkları yine kendi akranları arasında çözme yoluna gidiyoruz ve bu bilimsel proje olarak devam ediyor.”

Törenin sonunda, 21 okulda 125 proje gerçekleştiren 199 gönüllü öğretmene sertifikaları protokol tarafından verildi.

Kaynak: İHA