Vali Çınar'dan Şehit Ailelerine Ziyaret

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Mutki Kaymakamı Mehmet Kılıç ve İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ile birlikte Mutki merkezde yaşayan şehit ailelerini ziyaret etti.

Vali Çınar'dan Şehit Ailelerine Ziyaret
Vali Çınar, 1994 yılında Dereyolu köyünde şehit olan Mehmet Şirin Çölgeçen’in evine gitti. Şehidin oğlu Orhan Çölgeçen ile görüşen Vali Çınar, "Her daim siz bizim baş tacımızsınız. Bunu yürekten söylüyorum. Çünkü insan en fazla canını verebilir. En fazlası odur. Siz onu veren bir babanın oğullarısınız. Gurur verici bir şey. O yüzden her türlü ilgiyi, iltifatı hak ediyorsunuz. Bize bir şey düşerse hiç çekinmeyin. Elimizden gelen bir şey olursa yaparız" dedi.

Şehidin evinden ayrılırken köylü kadınlardan birisi Vali Çınar’a evinin yıkıldığını, yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi.



Vali Çınar, evi yerinde inceleyerek Kaymakam Kılıç’a yardımcı olunması talimatını verdi. Vali Çınar ve beraberindeki heyet, daha sonra Çığır köyüne geçti. 2011 yılında Hakkari Çukurca’da şehit olan Ahmet Tuncel’in ailesine ziyarette bulundu. Şehidin babası Mehmet Baki Tuncel tarafından karşılanan Vali Çınar, köylülerle de sohbet ederek sıkıntılarını dinledi. Köydeki çocuklara da oyuncaklar hediye eden Vali Çınar, daha sonra buradan ayrıldı.
Kaynak: İHA