Türkiye Nadide Güvercinleri Sergisi

Sergi, iki yıl önce makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden şehit Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'ın anısına yapılacak.

Bursa'da gerçekleştirilecek güvercin sergisinde Türkiye'nin birçok bölgesinden güvercin yer alacak.

Gürsu Belediyesi ve güvercin derneklerinin ortaklaşa düzenleyeceği serginin iki yıl önce makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden şehit Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'ın anısına yapılacağı bildirildi.

Gürsu ilçesi kapalı spor salonunda 9 Nisan'da yapılacak etkinlikle ilgili bilgi veren Bursa Taklacı Oyun Güvercinleri Yetiştiricileri Derneği (BTOGYD) Başkanı Özcan Taşçı, festivalde ata dede yadigarı yerli güvercin ırklarının tamamının görücüye çıkacağını söyledi.

Serginin düzenlenme amacını anlatan Taşçı, şunları kaydetti:

'Milli birlik ve beraberliğimizi perçinlemek, farklı toplum kesimlerini bir araya getirerek aynı olduğumuz konusun da farkındalığı artırmak, dostluğa ve kardeşliğe hizmet etmek. Kamu kurum ve kuruluşları ile tüm vatandaşlarımızın kaynaşmasını sağlamak ve güvercin yetiştiricilerinin toplumumuza kattığı değerleri bir kez daha kamu oyuna göstermek.'

Festival kapsamında sergilenecek nadide güvercin ırkları şöyle:

'Bursa oynarı, Mülakat, Muradiye selaniği, Macır selaniği (dönek), Mustafakemalpaşa Kelebeği, Edremit, Akhisar, Bandırma kelebeği, tüm kelebek güvercin çeşitleri, Taklacı oyun güvercinin her rengi, Sivas kumrusu ve Sivas taklacı oyun güvercinleri, Şebbap güvercinlerin her rengi, gök, miski, çakmaklı, kürenk, Arap akkuyruk, Mardin taklacı güvercinleri, Şanlıurfa, Adana, Gaziantep, İçel, Malatya, Van, Bayburt, Trabzon, Erzincan güvercinleri, Çorum çıplağı, Konya Selçuklu, Diyarbakır, Denizli, Isparta, Afyon, Trakya makaracısı ve yerli bangolar. Ayrıca Musal, Kerkük taklacı oyun güvercinleri, Ahıska güvercinlerinin tüm renk ve çeşitleri.'

Kaynak: AA