Türkiye İdlib İçin Girişimlerde Bulunuyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye’nin İdlip bölgesine gerçekleştirilen kimyasal saldırıya ilişkin, “Bu Esed rejiminin ilk savaş suçu değil, yaklaşık 6 yıldır kendi halkına karşı yürüttüğü bu insanlık dışı barbarca savaşın sona ermesi için yoğun bir mesai harcıyoruz. BM düzeyinde yürüttüğümüz bazı girişimler var” dedi.

Türkiye İdlib İçin Girişimlerde Bulunuyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde kurulacak olan “Müzik Üniversitesi” için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından ilk adım atıldı. YÖK, Müzik Üniversitesinin kurulmasına ilişkin bir arama konferansı düzenledi.

Konferansa Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, YÖK Başkanvekili Safa Kapıcıoğlu ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Sözlerine Suriye’nin İdlip bölgesinde meydana gelen kimyasal saldırıyı hatırlatarak başlayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “İnsanlık ve savaş suçunu bir kez daha kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Bu Esed rejiminin ilk savaş suçu değil, yaklaşık 6 yıldır kendi halkına karşı yürüttüğü bu insanlık dışı barbarca savaşın sona ermesi için yoğun bir mesai harcıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Sayın Putin ile bir görüşmesi oldu. BM düzeyinde yürüttüğümüz bazı girişimler var. Fakat uluslararası toplum bütün bu girişim ve çabalara rağmen Suriye halkını yüzüstü bırakmaya devam ediyor. Biz bütün bunlara rağmen elimizde olan bütün imkanlarla Suriye halkının yanında olmaya, onlara insani ve diğer anlamlarda yardım ulaştırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kalın, Gabar’da dün üç askerin şehit olduğunu hatırlatarak, bölücü terör örgütüne karşı yürütülen kararlı mücadeleyi bundan sonra aynı kararlılıkla devam ettireceklerini dile getirdi.

“BU 35’İNCİ KONSERVATUARI KURMA ÇABASI DEĞİL”

Söz konusu üniversitenin kurulmasına ilişkin olarak ise Kalın, şunları kaydetti:

“Müzik Üniversitesi ile yepyeni bir sayfanın açılacağına inanıyorum. Sadece Türkiye’de 34 tane konservatuar var. Bu 35’inci konservatuarı kurma çabası değil. Bunun çok daha ötesinde Türkiye’de müzik eğitimi ile ilgili yeni bir paradigmanın başlangıcı olarak görmeliyiz. Ben bunu yapabilecek imkan ve kabiliyetlere sahip olduğumuza inanıyorum.”

Müzik ve kültür alanında yeni bir sayfanın açılmasının mümkün olduğunu belirten Kalın, “Türkiye’de kültür alanındaki sorunlarımızdan bir tanesi kendimizin farkında olmamız. ‘Ben’ bilincimizle ilgili bir farkındalık içinde olmamızdan kaynaklanıyor” diye konuştu.

(Benan Özben - Fatih Erdoğan / İHA)
Kaynak: İHA