Türkiye'den İdlib'e Yardım

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Suriye’nin İdlib kentinde 4 ambulans ve gönüllü doktorlardan oluşan sağlık ekibiyle yaraları sarıyor.

Türkiye'den İdlib'e Yardım
Suriye’nin İdlib kentinde rejim güçleri tarafından gerçekleştirilen ve çoğunluğu çocuk 100 kişinin hayatını kaybettiği kimyasal silahlı ve bombalı saldırıda TDV ambulansları hasta taşırken, gönüllü doktorlar da sağlık taraması ve ilk yardım faaliyetleri gerçekleştirdi. Hastanelere ise yakıt ve tıbbi malzeme desteği sağlandı. TDV Hayri ve Sosyal Hizmetler Yurtdışı Uzmanı Mustafa Erdem, dünkü bombalamanın olduğu bölgede 4 adet ambulansla hastanelere yaralı taşıdıklarını belirterek, “Bombardıman olan çevrelerde sağlık ekiplerimiz mevcut. Gönderdiğimiz ambulanslar tüm bölgede hizmet veriyor. Ayrıca saldırı yapılan bölgelerde ki ailelere de kumanya dağıtımı yapıyoruz. Ayni yardımlar da aralıksız devam ediyor. Gönüllü doktorlarımız sağlık taraması yapıyor. Bölgedeki ekiplerimizle hastanelerdeki yaralıları ziyaret ederek ihtiyaçları tespit ediyor ve tespit edilen ihtiyaçları da karşılıyoruz” dedi.



"İdlib’e 681 tır yardım ulaştırdık"

Erdem, Türkiye’den hayırseverlerin desteğiyle şu ana kadar 140 milyon TL’lik yardımı Suriye’nin çeşitli bölgelerine ulaştırdıklarını vurguladı. İdlib’e de bugüne kadar 681 tır yardım dağıttıklarını ifade eden Erdem, 62 milyon 850 bin TL değerindeki yardımların savaş nedeniyle zor günler yaşayan İdlib’teki ihtiyaç sahiplerinin yaralarını sardığını vurguladı. Erdem, “Akrabat ve Salkin hastanelerine yakıt ve tıbbi malzeme desteği veriyoruz. Ayrıca İdlib’te oluşturulan 5 ekmek fırınında her gün 100 bin ekmek çıkararak Babulhava, Serakıb, Sarmin ve Hama’da dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Hayırsever milletimizin destekleri ile yardımlarımız devam edecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA