TDV Gönüllü Doktorları İdlib'de Sağlık Taraması Yaptı

Suriye'de Esed rejiminin İdlib'in Han Şeyhun beldesine düzenlediği ve 100'den fazla sivilin ölümüne neden olan kimyasal silah saldırısı sonrasında TDV'nin gönüllü doktorları, sağlık taraması gerçekleştirdi Bölgede TDV'ye ait 4 ambulans da hasta taşıdı.

Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV), Suriye'de Beşşar Esed rejiminin İdlib'in Han Şeyhun beldesine düzenlediği ve 100'den fazla sivilin ölümüne neden olan kimyasal silah saldırısı sonrasında 4 ambulansla gönüllü doktorlardan oluşan ekip bölgede görevlendirildi.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamada, TDV Hayri ve Sosyal Hizmetler Yurt Dışı Uzmanı Mustafa Erdem'in, bölgedeki faliyetleri ilişkin bilgilendirmesine yer verildi.

Dünkü bombalamanın olduğu bölgede 4 ambulansla hastanelere yaralı taşıdıklarını belirten Erdem, 'Bombardıman olan çevrelerde sağlık ekiplerimiz mevcut. Gönderdiğimiz ambulanslar tüm bölgede hizmet veriyor. Ayrıca saldırı yapılan bölgelerdeki ailelere de kumanya dağıtımı yapıyoruz. Ayni yardımlar da aralıksız devam ediyor. Gönüllü doktorlarımız sağlık taraması yapıyor. Bölgedeki ekiplerimizle hastanelerdeki yaralıları ziyaret ederek ihtiyaçları tespit ediyor ve tespit edilen ihtiyaçları da karşılıyoruz.' ifadelerini kullandı.

İdlib'e 681 tır yardım ulaştırdıklarını bildiren Erdem, Türkiye'den hayırseverlerin desteğiyle şu ana kadar 140 milyon liralık yardımı Suriye'nin çeşitli bölgelerine gönderdiklerini kaydetti.

Yaklaşık 62 milyon 850 bin lira değerindeki yardımların, savaş nedeniyle zor günler yaşayan İdlib'deki ihtiyaç sahiplerinin yaralarını sardığını ifade eden Erdem, 'Akrabat ve Salkin hastanelerine yakıt ve tıbbi malzeme desteği veriyoruz. Ayrıca İdlib'de oluşturulan 5 ekmek fırınında her gün 100 bin ekmek çıkararak, Babulhava, Serakıb, Sarmin ve Hama'da dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Hayırsever milletimizin destekleri ile yardımlarımız devam edecek.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA