Suriyelilere Girişimcilik Eğitimi

Suriyelilerin Türkiye'de istihdam oluşturmaları ve ekonomiye katkı sağlamaları amacıyla başlatılan 'İMECE Programı' kapsamında mentorluk eğitimi verilecek.

Habitat Derneği ile Birleşmiş Milletler'in ortaklaşa düzenlediği 'İMECE Programı' kapsamında, Suriyelilerin potansiyellerine göre girişimcilik eğitimi verilirken, girişimciliğin önemli isimlerinin bilgi ve deneyimlerini aktaracağı mentorluk hizmeti de devreye sokulacak.

Beşiktaş'ta bir otelde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır, Türkiye'deki yaklaşık 3 milyon Suriyelinin ekonomiye kazandırılması için Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği (UNHCR) ile hayata geçirdikleri 'İMECE Program'nın yeni döneminin başladığını belirterek, '3 aylık pilot uygulamadaki başarı sonucu projenin sürdürülebilirliğine karar verilmesinin ardından, eğitimlerin kapsamı genişletilecek ve yenilikler olacak.' dedi.

Suriyelilere bilgi ve deneyimlerin aktarılacağı mentorluk hizmetinin devreye gireceğini ifade eden Hazır, şunları kaydetti:

'3 aylık pilot uygulamamızda Suriyelileri tanımak ve ihtiyaçlarını anlamak için yola çıktık. Bu doğrultuda, yeni dönemde eğitimlerin kapsamını genişletmeye ve yenilikler yapmaya karar verdik. Suriyeli girişimci adaylarının farklı potansiyellere, geçmişlere ve tecrübelere sahip olması nedeniyle kişiye özel müfredat uygulamasını hayata geçiriyoruz. Ayrıca, mentorluk hizmetini de devreye sokarak, yüksek potansiyelli girişimci adaylarını, yatırımcılarla bir araya getireceğiz.'

Kaynak: AA