Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi Açıklaması

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi Rabia Meydanında kurulan evet çadırında, 15 Temmuzda canı pahasına direniş sergileyen bu millet 16 Nisanda anayasal söz sahibi olacağını söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi Açıklaması
Rabia Meydanında Büyükşehir Tarafından kurulan evet çadırında Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi vatandaşlarla bir araya geldi. Anayasa değişikliğinin ülkeye yararlarını anlatan Çiftçi, 15 Temmuzda millet canı pahasına bir direnişle verdiği mesajla 16 Nisandaki düzenlemeyle anayasadaki yerini alacağını belirtti.

Başkan Çiftçi tüm Şanlıurfalıları çadıra davet ederek, "Bu memleket bizimdir. İnsanoğlu devlet, vatanıyla vardır. Ekonomik değer vatan olduğu sürece vardır. Vatan güzel yönetildiği sürece emanettedir. Bunu milletimiz çok iyi biliyor. 15 Temmuzda millet canı pahasına bir direniş sergiledi. Seçmiş olduğum irade karışmayın, kimi seçtiğimi biliyorum. Hükumetin neler yaptığını biliyorum. Refah düzeyimin nasıl yükseltildiğine karışmayın. Eski Türkiye yok dedi.

Yeni Türkiye olarak biriz beraberiz diyerek mesaj verdi. Bu mesaj çok önemli, bu mesaj 16 Nisanda anayasal düzenlemeyle anayasada yerini alacak. Her şeyin üstünde millet olacak. Milletin verdiği kararı kimse bozamayacak. Millet hükumetini seçecek, yargı bağımsız olacak, gençlere siyaset yolu açılacak. Artık millet gerçek anlamda ülkenin yönetiminde söz sahibi olacak" şeklinde konuştu.

Başkan Çiftçi konuşmasının ardından vatandaşların sorularını yanıtladı.
Kaynak: İHA