Sağlıklı Dişler, Sağlıklı Nesiller

Sağlıklı Dişler, Sağlıklı Nesiller” projesi kapsamında Sivas’ta öğrencilere diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı.

Sağlıklı Dişler, Sağlıklı Nesiller
Sağlık Bakanlığı Diş Sağlığı Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen “Sağlıklı Dişler, Sağlıklı Nesiller” projesi kapsamında Sivas TOKİ Şehit Üsteğmen Şükrü Pürlü İlkokulunda öğrencilere diş fırçası seti dağıtılarak, diş sağlığına yönelik eğitim verildi.

Programa Sivas Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Sivas İl Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam ve çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Programda öğrencilere seslenen Sivas İl Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam öğrencilere “Niçin buradayız” diye soru sorarak ”Ağız ve diş sağlığı bütün insanlar için özellikle çocuklar için çok önemli. İnsan Allah ömür verdiği sürece, yaşlandıkça beslenmeye ihtiyacı var bu sebeple dişlerimize ve sağlıklı bir ağız yapısına da ihtiyacımız var. Bundan dolayı da hepimiz çocukluktan itibaren diş sağlığına gereken önemi verip her gün dişlerimizi en az 2 kere fırçalamalıyız. Önce sabah kahvaltıdan sonra, akşam da yatmadan önce dişlerimizi mutlaka fırçalamalıyız. “ şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan ise yaptığı konuşmasında “ Bakanlığımızın ‘Sağlıklı Nesiller Projesi’ kapsamında bu gün sizlere diş seti dağıtımı gerçekleştirdik. Lütfen sizde eve gittiğinizde annenize, babanıza, kardeşlerinize diş sağlığının önemini anlatın ve onları da en az günde 2 kez diş fırçalamaya teşvik edin. Siz hepiniz çok güzel çocuklarsınız, dişlerinizde güzel olsun diye, her gün dişlerinizi fırçalayın” dedi.

Kaynak: İHA