Safranbolu'ya Moğalistan'dan Kardeş Şehir

Safranbolu ilçesi ile Moğalistan'ın Bayan Ölgii şehri arasında 'kardeş şehir' protokolü imzalandı.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünya mirası Safranbolu'nun dünyanın birçok yerinden kardeşlerinin olmaya devam ettiğini söyledi.

Göreve geldiklerinde kardeş şehir protokolleriyle ilgili bir takım görüşmeler yapıldığını ancak imzaların atılmadığı kentler olduğunu ifade eden Aksoy, 'Yunanistan'dan Skydra ile kardeş şehir anlaşması imzaladık, ardından Tataristan'ın Alabuga kenti ile kardeş şehir anlaşması imzaladık, daha sonra Makedonya'dan Ohri kenti ile kardeş şehir anlaşması imzaladık. Bulgaristan'dan Nesabar ile kardeş şehir olduk.' diye konuştu.

Kardeş şehirlere Safranbolu'nun kültürel mirasını dünyaya tanıtmak amacıyla büyük önem verdiklerini aktaran Aksoy, şöyle konuştu:

'Birinci hedefimiz Osmanlı'nın sivil mimarisinden izler taşıyan kentleri Safranbolu'nun kardeşi yaparak Safranbolu merkezli bir birlikteliği sağlayabilmek. Bizim özel günlerimizde, festivalimizde, dini ve özel bayramlarımızda onlarla bir araya geliyoruz. Yine özel konulu toplantılarda korumacılık ve turizm toplantılarında bir araya gelerek birbirimize yaşadığımız tecrübeleri aktarma konusunda çalışmalar yapmaktayız.'

Kaynak: AA