Nurolbank'a Sermaye Benzeri Nitelikli Kredi

Nurolbank, Amerika’nın önde gelen ticari finansman kuruluşu WorldBusiness Capital’den (WBC) OPIC garantili 10 milyon dolar kredi aldı. Toplam 10 yıl vadeli olarak alınan kredi, faktöring şirketlerini desteklemek için kullanılacak.

Nurolbank'a Sermaye Benzeri Nitelikli Kredi
Nurolbank, Türkiye’de küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) hizmet veren faktoring şirketlerini desteklemek için WorldBusiness Capital’den 10 milyon dolar kredi aldı. Toplam 10 yıl vadeli olarak Nurolbank’a verilen ve 5 milyon doları Sermaye Benzeri Kredi nitelikli olan kredinin maliyeti ise 3 aylık libor + 5.65.

Altuntaş: "KOBİ’lerin rekabet gücünü artıracağız"

ABD menşeli şirketlerin farklı ülkelerde yatırım yapmasına destek olan Denizaşırı Özel Yatırım Kurumu (OPIC) tarafından da onaylanan kredinin KOBİ’lerin rekabet gücünü artıracağına inandıklarını belirten Nurolbank CEO’su Özgür Altuntaş, krediyle ilgili "WorldBusiness Capital’den OPIC garantili aldığımız uzun vadeli ve Sermaye Benzeri kredinin, bankamızın uluslararası bağlarını geliştirmek ve işimizin sürekli büyümesine temel oluşturmak için atılmış önemli bir adım olduğuna inanıyoruz" dedi.

Monyak: "Nurolbank’a güvenimiz tam"

WBC Avrasya/Afrika Kredileri Genel Müdür Yardımcısı Rob Monyak da, Nurolbank’ın Türkiye’deki yeni ortakları olmasından ötürü mutlu olduklarını belirtti.

Monyak, "Nurolbank, güçlü bir finansal kurum olarak zorlu makroekonomik koşullarda da başarılı olmayı bilmiştir. Pazar fırsatlarına hızlı cevap verebilen bir finans kurumu olarak Nurolbank’a güvenimiz tam" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA