Manisa'da Besicilere 81 Damızlık Koç Verildi

Proje kapsamında kura ile belirlenen 81 besiciye merinos ve kıvırcık cinsi damızlık koç dağıtıldı.

Salihli ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca hayata geçirilen 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında, besicilere 81 koç dağıtıldı.

Salihli Hayvan Pazarı’nda düzenlenen törende konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, bakanlık tarafından son dönemde hayvancılığın desteklenmesi için çok ciddi önlemler alındığını söyledi.

Berber, 'Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, hayvancılığın desteklenmesi konusunda özellikle son yıllarda ciddi anlamda tedbirler aldı. Hayvan yetiştiriciliği, besicilik, süt inekçiliği yada özellikle küçükbaş hayvan da koyun keçi yetiştiricilerimizi ne kadar desteklesek az. Çünkü bugün köylerimizde ciddi anlamda bir insan göçü var. Bu göçün önlenmesi noktasında desteklemelerimiz devam edecek.' dedi.

Proje ile sürülerde et ve süt veriminin artırılmasının amaçlandığını söyleyen İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili İsmail Kaya ise 'Projenin amacı sürülerde et ve süt verimini artırmak, kan değişimini sağlamak ve ırkı safkan haline getirmektir. Çobanlarımız bunun kıymetini iyi bilmektedir. Çünkü sürülerde et ve süt verimini artırmak, sürünün sağlığı ve verimi açısından kaliteyi artırmaktadır.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından 81 üreticiye merinos ve kıvırcık cinsi damızlık koç dağıtıldı.
Kaynak: AA