İdlib'teki Saldırıya Diyarbakır'dan Kınama

Diyarbakır’da sivil toplum kuruluşları, Suriye’nin İdlib kentindeki kimyasal saldırıyı kınadı.

İdlib'teki Saldırıya Diyarbakır'dan Kınama
Diyarbakır’da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar, merkez Yenişehir ilçesi AZC Plaza önünde bir araya gelerek Suriye’de rejime ait savaş uçaklarının İdlib’te düzenlediği ve 100’ün üzerinde sivilin ölümüne sebep olan kimyasal saldırıyı protesto etti. AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar ve Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu’nun da hazır bulunduğu açıklamada STK’lar adına konuşmayı Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür Der) Diyarbakır Şube Başkanı Süleyman Nazlıcan yaptı.

Katiller çetesinin İdlib’te yaptığı katliamın hesabını vereceğini belirten Nazlıcan, "Yedinci yılına giren Suriye direnişi, hergün yeni katliamlarla bitirilmek isteniyor. Geçen ay, Halep’te camiye bomba yağdıran zalimler, 70’den fazla sivili katlettiler. Terörizm bahanesiyle de işin içinden çıkmaya çalıştılar. Asıl terörist ABD’dir, Rusya’dır ve onların bu vahşetine ortak olanlardır. İslam topraklarını işgal ederek, Müslümanları sistematik işkencelerle, bombalarla ve kimyasallarla öldürmeyi politika haline getiren bu katiller çetesi her gün daha da vahşileşmekte ve dünyanın gözünün içine bakarak, zulümlerini icra etmektedirler. İdlib’teki saldırıda çoğu çocuk 100’ün üzerinde sivil hayatını kaybetti. 500 insan da gazdan etkilendi. Çoğunun hayati tehlikesi devam ediyor. Bu saldırılar halen devam etmektedir. Diğer batı şehirlerinde de patlamalar oldu ve sivil kayıplar yaşandı. Kim olursa olsun sivillere yapılan saldırılar kabul edilemez. Ancak bu ölümleri kınayan sözüm ona bu güçler, söz konusu Müslümanlar olunca sessizliğe bürünmektedirler. Bu da onların olup bitenlere nasıl iki yüzlü yaklaştıklarının en bariz kanıtı olarak ortadadır. Bütün bunlar karşısında Birleşmiş Milletler denilen kukla kuruluşun büründüğü sessizliği ve zalimlerden yana takındığı tavrı esefle kınıyor ve bunların demokrasi ve insan hakları söyleminin koca bir yalan olduğunu buradan ilan ediyoruz. Diyarbakırlı Müslümanlar olarak başlangıcından bu yana geçen sürede Suriye’deki direnişi destekledik ve bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz" dedi.



"Esad’a destek verenler de katliamın ortağı"

Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu ise, Esad’a destek verenlerin de aynı şekilde bu katliamın ortağı olduğunu ifade ederek, "Bu katliamlara sadece Türkiye’nin direnç göstermesiyle olmuyor. Hani dünya ülkeleri nerede. Hani mazlumların sesiydiler. Suriye’deki katliama neden sesleri çıkmıyor. Türkiye’de en ufak bir şey olduğunda ayaklanıyorlar. Katliama destek verenleri de aynı şekilde kınıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA