HDP Binasının Açılışında Yasa Dışı Slogana Polis Engeli

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde HDP binasının açılışı, yasa dışı slogan atılması nedeniyle gerçekleştirilemedi. Açılış için parti otobüsünün üzerinden toplanan kalabalığa seslenen HDP Milletvekili Osman Baydemir’in konuşma yaptığı sırada otobüs, polisin talimatıyla alandan uzaklaştı.

HDP Binasının Açılışında Yasa Dışı Slogana Polis Engeli
Bismil ilçesi Akpınar Mahallesi’nde, HDP İlçe Başkanlığı binasının açılışı için tören düzenlendi.

Törene, HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, parti yöneticileri ve partililer katıldı.

Bina önünde toplanan partililer, terör örgütü ve terör örgütü lideri Abdullah Öcalan lehine slogan atınca, polis müdahale edeceği uyarısında bulundu. Uyarılar üzerine grup, slogan atmaya bir süre ara verdi.

Daha sonra, parti otobüsünün üzerine çıkan Baydemir, gruba hitaben konuşma yaptı. Baydemir’in konuşması sırasında grup tekrar yasa dışı slogan atmaya başladı.

Bunun üzerine polis, parti otobüsünün alandan ayrılmasını istedi. Otobüs, Baydemir’in konuşma yaptığı sırada, alandan uzaklaştı. Bir süre hareket eden otobüsün üzerinde konuşmasına devam eden Baydemir, ardından konuşmasını sonlandırdı.

Polis, slogan atmayı sürdüren grubu ise bu kez dağılmaları, aksi durumda müdahale edileceği yönünde uyardı. Polisin uyarıları üzerine grup dağılırken, HDP binasının açılışı yapılmadı.
Kaynak: İHA