Günlük Kiralık Evde Uyuşturucu Partisine Dava

Günlük kiraladıkları evde uyuşturucu partisi yaptıkları iddiasıyla yakalanan 7 kişi hakkında, 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Büyükçekmece'de günlük kiraladıkları evde uyuşturucu partisi yaptıkları iddiasıyla yakalanan 7 kişi hakkında, ''uyuşturucu madde bulundurma ve satma'' suçundan, 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle iddianame hazırlandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüphelilerden D.Y. liderliğinde toplam 7 kişinin uyuşturucu satışına yönelik yılbaşı partisi vermeye karar verdikleri, şüpheli D.Y'nin günübirlik ev kiraladığı ve evde yakalanan 6 arkadaşıyla yılbaşı partisi verdiği belirtildi.

İhbar üzerine polis tarafından evin basıldığı anlatılan iddianamede, polisin evde yaptığı aramada 38 adet hap, kilitli poşet içerisinde kubar esrar, iki uyuşturucu ihtiva eden sigara ele geçirildiği ve ele geçirilen maddeler üzerinde yapılan incelemede uyuşturucu maddelerden THC ihtiva eden Hint keneviri bitki parçaları, MDMA, FUB-AMB, amfetamin etken maddesi içerdiğinin tespit edildiği yer aldı.

Şüpheli D.Y'nin poliste verdiği ifadede, 3 arkadaşıyla yılbaşından bir hafta önce bir evde toplanmaya karar verdiklerini, söyleyerek, ''Evi bir geceliğine 400 lira karşılığında tuttuk. Yılbaşı gecesi arkadaşlarla eve gittik. Ben ses sistemi ile uğraşırken eve polisler geldi. Uyuşturucuyu kim getirdi, kim kullandı bilgim yoktur. Uyuşturucu kullananı da görmedim, ben de kullanmadım.'' dedi.

İddianamede, tutuklu bulunan D.Y. ile tutuksuz olan B.D, E.A, M.Y.Ş, M.A, M.O. ve S.Ö. hakkında, ''uyuşturucu madde bulundurmak ve satmak'' suçundan, 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Davanın duruşması önümüzdeki günlerde Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.
Kaynak: AA