Gümüşhaneli Çiftçilere Tohum Desteği

Gümüşhane'de, Yem Bitkileri Projesi kapsamında çiftçilere 68 ton yem bitkileri tohumu dağıtıldı.

Kelkit Kaymakamlığı önünde düzenlenen törende konuşan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, dağıtılan tohumların kent tarımına bereket getirmesini diledi.

Vali Memiş, Kelkit Havzası'nın tarım ve hayvancılık açısından çok verimli bir coğrafya olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

'Bu havzanın çok önemli bir geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılığı desteklemek için yaptığımız bir projenin dağıtımındayız. Kamu kaynaklarını doğru proje ve doğru işlere harcamak durumundayız. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 500-600 bin liralık özel idareden sübvanse desteği varken bu yıl bunu ikiye katladık 1 milyon liralık bir bütçeyle Gümüşhane tarımını sübvanse ediyoruz. Yüzde 70'ini karşılıyoruz. Yüzde 30'unu da vatandaşımız karşılıyor. Bu çiftçinin, hayvanının yemini ucuza belki de sıfır maliyetle üretmesi ve hayvancılıktan elde ettiği kazancın artması demek. Bu projeden yaklaşık 6 milyon liralık gelir bekliyoruz.'

Kelkit, Şiran, Köse havzalarında 30'a yakın baraj ve gölet inşaatının devam ettiği bilgisini veren Memiş, bu rakamın önümüzdeki yıl artış gösterceğini belirtti.

Memiş, tarımsal verim açısından arazi toplulaştırmasının önemine dikkati çekerek, 'Bu gölet ve baraj çalışmalarıyla yaklaşık 500 bin dönümlük arazi sulanabilir tarım arazisine dönüşecek. Arazi toplulaştırması çok önemli.' şeklinde konuştu.

Memiş, konuşmasının ardından çiftçilere yem bitkileri tohumu dağıttı.

Kaynak: AA