Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi

Karaman'da Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesinin açılışı yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Karaman ve Konya'da tarımsal verimin arttırılması, sosyal alt yapı ile üretime ilişkin alt yapının iyileştirilmesi, kırsal kesimdeki yoksul halkın yaşam koşullarının iyileştirilmesini amaçlayan Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi'nin açılışı için tören düzenlendi.

TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) 15 Temmuz Konferans Salonu'nda yaptığı konuşmada, 2002 yılından itibaren Türkiye'de sadece tarımda değil hayatın bütün alanlarında çok ciddi bir değişim olduğunu ifade etti.

'Biz Avrupa Birliği fonları ile büyümedik' diyen Konuk, 'Avrupa Birliği sağ olsun bize hep 'Gelin işte şu şartları da yerine getirin' dedi. Biz bir çok şartı yerine getirmemize rağmen o şartları yerine getiremeyenleri Avrupa Birliğine dahil ettiler. Biz merak etmeyin tarihin güçlü Osmanlının tarihteki o güçlü Selçuklunun hepsinin o birikimini, süzülmüşlüğünü, imbiklenen tortularının sonuçlarını önümüzdeki yıllarda Allah'ın izni ile alacağız. O büyük Türkiye'yi hep birlikte ayağa kaldıracağız.' dedi.

Suriye'nin İdlib bölgesine atılan kimyasal gaz saldırısı hakkında da konuşan Konuk, 'Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler saygı duyuyorum. Yalnız birazda görevinizi yapın BM dün yine gaz atıldı. Kimyasal gazla bizim insanımız vuruldu. Sonuçta insanlık vuruldu. Ey BM, Allah aşkına bir de işinizi doğru yapın. Birde gelin bunlara müdahil olun.' diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Özlü de ülkenin tarımsal hasıla bakımından dünyada yedinci, Avrupa’da birinci sırada yer aldığını ve bu rakamın 2016 yılında 16,2 milyar dolara ulaştığını belirtti.

- Proje bütçesi 22 milyon Euro

Tarım Reformu Genel Müdürü Abdullah Burak Keser, Karaman ve Konya illerinde 11 ilçe ile 212 köyde projenin uygulanmaya başlayacağını, projenin 2015 yılında yatırım planına alındığını, 2016 yılında da Birleşmiş Milletlere bağlı kredi finansmanı Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu İFAD ile Hazine Müsteşarlığı tarafından imzalanan anlaşma neticesinde yürürlüğe girdiğini dile getiren Keser, Projesinin bütçesinin yaklaşık 22 milyon Euro olduğunu aktardı.

Törene, Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, daire müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA