Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Açıklaması

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa OSB’de işveren ve işçilerle buluşarak hedefin 100 bin işçinin çalıştığı bir OSB olduğunu söyledi.

Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Açıklaması
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Anayasa Sistemi referandum çalışmaları kapsamında Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesindeki bazı fabrikaları ziyaret ederek işveren ve işçilerle görüştü. Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Organize Sanayi Bölge Müdürü Yunus Emre Aksu da Bakan Çelik’e buradaki temaslarında eşlik etti.

16 Nisanda yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Sistemi oylaması için çalışmalarını sürdüren ve seçim gününe kadar Şanlıurfa’da olacağı öğrenilen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir iplik ve sentetik çuval fabrikasını ziyaret ederek burada istihdam edilen fabrika işçileriyle bir araya geldi.

Fabrika ziyaretleri öncesi Şanlıurfa Organize Sanayi Jandarma Karakol Komutanlığına giden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Karakol Komutanı Kıdemli Bşçvş. Kamil Gündüz ve askerlerle görüştü.

Karakol ziyareti sonrası iplik fabrikasına giden Bakan Çelik ve beraberindeki heyet, yatırım sahibi iş adamı Osman İpek tarafından karşılandı. İplik fabrikasını gezerek burada incelemelerde bulunan Bakan Çelik, işletme sahibi Osman İpek’ten detaylı bilgi aldı. Yaklaşık 300 işçinin çalıştığı iplik fabrikasında 3 vardiyalı sistemle 24 saat çalışıldığı belirtildi. Yemekhane bölümünde çalışan işçilerle kucaklaşan Bakan Faruk Çelik, terör örgütlerinin asıl amacının işçilerin elindeki işi almak olduğunu söyleyerek “Şimdi bir PKK terör örgütü var, o terör örgütü de artık yeterli olmadı çünkü güçlü bir iktidar var. DAEŞ’miş PKK’ymış, PYD’ymiş, FETÖ’ymüş. Her türlü terör örgütü, buradaki ekmeğe göz dikti. Bakın, siz başka türlü anlarsanız yanlış yaparsınız. Sizin bu elinizdeki ekmeği almak istiyorlar, ekmeği alıp siz aç kalırsanız sizi malzeme yapacaklar. Bu şekilde insanları raydan çıkarmaya çalışacaklar. Devlet uğraşıyor, ekmek, evlendirelim diyor ama onlar bekar bırakalım, işsiz bırakalım diye uğraşıyorlar. Allah’ın izniyle burada 15 bin kişinin değil, 100 bin kişinin çalıştığını göreceksiniz” dedi.

Daha sonra sentetik çuval fabrikasına giden Bakan Çelik, burada iş ortağı Faruk Önkol, Serkan Ay ve iş adamı Arif Önkol tarafından karşılandı. Yönetim katında bir süre kalan Bakan Faruk Çelik, fabrika hakkında bilgi alarak işçilerle bir araya geldi.

Hedefimiz 100 bin işçi çalıştırmak

Burada çalışan işçilere de hitaben bir konuşma yapan Bakan Faruk Çelik, “Teşvik kapsamında olan Şanlıurfa Organize Sanayimizde hedefimiz 100 bin işçi çalıştırmak olacaktır. Ben ilk kez Şanlıurfa’ya 2011 yılında geldim. Milletvekili arkadaşlarımızla Şanlıurfalılarla kaynaştık. Dedim ki, ben Bursa’dan geliyorum. Bursa bir sanayi şehri, 450 bin kişi fabrikalarda çalışıyor, insandan işçiden geçilmiyor. Şanlıurfa’ya geldiğimizde sorduk nerede sanayi, geldik buraya baktık birkaç tane çırçır fabrikası terk edilmiş halde. Dedik ki, bu böyle olmaz. Ankara’ya gittik, cumhurbaşkanımız ve başbakanımızla oturduk, konuştuk. Olumsuzlukları, terörün bitmesinin yolunun, insanların iş sahibi olmasıyla biter. İnsanlara iş vermezseniz, insanların derdiyle dertleşmezseniz olmaz. Bu gidişat, gidişat değil. Onun için dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanımız teşvik yasasını çıkardı. Şanlıurfa’yı 6. bölge teşvik yasasına koyduk ve böylece fabrikalarla toplantılar yaptık. Onlar da bir bir gelmeye başladılar. Şimdi, 15 bin 700 kişi burada çalışıyor. Bizim buradaki hedefimiz, gıda sanayisini de kurduk. Yakında orada da fabrikalar başlayacak. Böylece 100 bin hedefimiz var. Tüm araziler fabrikalarla dolacak ve burada 100 bin gencimiz iş sahibi olacak. İlçelerimizde de yapılacak olan organize sanayilerimizle buralarda da 100 bin kişi çalıştırırsak Şanlıurfa’nın dengesi sağlanmış olur. Bir o kadar tarımda, bir bu kadar da sanayi de çalışırsa herkes iş, aş sahibi olacak, namerde kimse muhtaç olmayacak. Bizim amaç ve hedefimiz bu.’ İfadelerini kullandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesine yapmış olduğu ziyaretler yaklaşık 3 saat sürdü.
Kaynak: İHA