Fransa'daki Okul Saldırısının Kahramanı Müdüre Devlet Nişanı Verilecek

Resmi gazetede bugün yayımlanan kararda Legion d'honneur'a layık görülen okul müdürüne devlet nişanının yarın takılması bekleniyor.

Fransa'nın güneyinde bir lisede meydana gelen ve 8 kişinin yaralandığı saldırıda, soğukkanlı tavrı sayesinde saldırının bir faciaya dönüşmesini önleyen okul müdürüne, Fransa devlet nişanı olan Legion d'honneur verilecek.

Okul müdürü Herve Pizzinat'nın geçtiğimiz ayın ortasında Grasse kentinde bulunan Alexis de Tocqueville lisesinde meydana gelen ve aynı lisenin 16 yaşındaki bir öğrencisi tarafından düzenlenen saldırının bir faciaya dönüşmesini engellediği belirtilmişti.

Resmi gazetede bugün yayımlanan kararda, omuzundan yaralanmasına rağmen saldırı yerinde kalarak saldırganın daha fazla hareket etmesini engelleyen okul müdürü Pizzinat'ın Legion d'honneur nişanına layık görüldüğü bildirildi.

Aşırı sağ eğilimlere sahip olduğu anlaşılan saldırganın üzerinde bir pompalı tüfek, birkaç tabanca ve el yapımı bomba çıkmış, savcılık saldırının terör bağlantılı olmadığını belirtmişti.

Okul müdürüne devlet nişanının yarın takılması bekleniyor.
Kaynak: AA